Dos agentes de la Guardia Civil hablan con un pasajero durante un control de movilidad en Alguazas, Murcia (España)

Dos homes maten la dona que els va contractar per a una mudança a Espanya

L'actitud anormal dels acusats quan ocultaven el cadàver després de patir un petit accident de trànsit els hauria delatat

Una dona ha estat assassinada presumptament pels dos homes que havia contractat perquè l'ajudessin amb una mudança. Els fets s'han produït a la localitat de Nombela, a la província de Toledo. El cos sense vida de la dona va ser descobert aquest dimarts al matí per agents de la Guàrdia Civil. Es trobava dins el camió que conduïen els presumptes assassins.

Segons la informació de la Guàrdia Civil, els dos acusats conduïen el vehicle pels afores del poble i van ser aturats per agents del cos policial espanyol. Els policies van inspeccionar la caixa del camió, on van localitzar el cadàver de la dona, de seixanta-sis anys. Era filla de veïns de la vila, encara que no hi vivia, segons ha informat l'alcalde de la localitat. Mentrestant, els dos presumptes autors del crim van ser detinguts al mateix lloc dels fets.

L'actitud anormal dels acusats quan ocultaven el cadàver els hauria delatat

Els agents que van realitzar la detenció van detectar «signes evidents de violència» al cos. Així ho haurien confirmat fonts policials, encara que sense donar més detalls de com podria haver estat assassinada. El que sí que se sap és que la detenció dels dos homes es va produir de casualitat, ja que van patir un petit accident de trànsit la tanca d'una finca. Aquest fet va impedir que els dos presumptes homicides fugissin del lloc del crim.

Va ser el guàrdia de seguretat de la coneguda finca Berrocal es va trobar amb l'accident. De manera immediata, es va posar en contacte amb els serveis d'emergència i la Guàrdia Civil. Un cop al lloc, els agents es van estranyar pel comportament dels dos homes. Van detectar «una conducta anormal» que els va portar a demanar una anàlisi de l'interior de vehicle. Va ser en aquest quan van localitzar el cos de la dona i van procedir a les detencions.

La dona va ser assassinada per qui li anaven a ajudar amb la mudança

Les mateixes fonts han acabat confirmant que els dos detinguts havien estat contractats per la víctima perquè l'ajudessin amb una mudança. Es desconeix si es coneixien prèviament o si només tenien una relació professional. Encara que l'alcalde explicava que alguns veïns els van veure als tres junts el passat diumenge, en concret, en alguns locals d'hostaleria.

Aquest dimarts al migdia els veïns de Nombela han guardat un minut de silenci en record de la dona. A les dotze del migdia, els veïns s'han concentrat davant de l'ajuntament per mostrar el rebuig i el dol pel crim. Minuts abans, s'havia reunit un ple extraordinari per decretar el dol oficial. S'espera que en les pròximes hores els dos detinguts puguin passar a disposició judicial. En aquests moments es troben a les dependències policials de Torrijos.