Incendi

Dos incendis decretats a l'Empordà: 11 dotacions dels Bombers encara hi treballen

Els dos focs estan estabilitzats

Matí complicat per als Bombers de la Generalitat en originar-se dos incendis simultàniament. El primer ha afectat una zona boscosa d'un municipi de l'Alt Empordà i el segon, el paratge de Can Fonolleres de Calonge, al Baix Empordà. Afortunadament tots dos ja han estat estabilitzats, encara que els professionals de l'àmbit encara hi treballen.

Els Bombers treballen per apagar un incendi a Vilanant, a Alt Empordà, que, afortunadament, ja està estabilitzat.

Les flames s’han detectat als volts de les 12:00 hores del migdia i estarien controlades. Es tracta d’una petita feixa boscosa envoltada per camps en una zona coneguda com els boscos de Can Mola.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat onze dotacions terrestres, camions d’aigua, i quatre aèries, dos helicòpters i dos avions de vigilància i atac, que hi segueixen treballant. Pel que fa a l'origen de les flames, s'estan investigant les causes que les haurien provocat.

Un altre incendi a l'Empordà

En paral·lel, els Bombers treballen en un incendi al paratge de Can Fonolleres de Calonge, al Baix Empordà. El foc, que ja està estabilitzat, hauria començat per un vehicle que s'ha incendiat aquest migdia.

El foc s'ha detectat pels voltants de les 11:00 hores d'aquest matí i fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat un helicòpter bombarder i nou dotacions terrestres dels Bombers

El Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (Unitat GRAF) ha detectat alguns focus secundaris, encara que, segons sembla, no s'han propagat.

Incendi en una empresa de l'Alt Camp

Protecció Civil va activar el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) arran de l'incendi en una màquina compactadora d'una empresa de gestió d'olis d'Alcover, a l'Alt Camp, situada a la C-14.

La companyia va alertar del foc al 112 a les 10:18 hores d'aquest dijous passat. Poc després, els treballadors d'una cimentera propera a la zona van avisar que patien unes molèsties i, per aquest motiu, es va activar, de manera preventiva, el pla.

Els Bombers van establir un perímetre de 200 metres de seguretat i hi van treballar vuit dotacions del cos.

Unes hores més tard, els Bombers van donar per extingit l'incendi que afectava una compactadora de l'empresa Cator, dedicada al reciclatge d'olis residuals i van desactivar el pla Plaseqta en fase d'alerta per risc químic.