Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ensorrament Pont a França

Dos morts en l'ensorrament d'un pont a França

Les víctimes són una nena de 15 anys i un home de qui encara es desconeix l'edat

Ensorrament Pont a França
Dos morts en un ensorrament d'un pont a França | Cedida

Al voltant de les 8 del matí d'aquest dilluns un pont que travessava el riu Tarn i que unia les localitats franceses de Mirepoix-sur-Tarn i Besiers (a 30 km aproximadament de Toulouse) s'ha ensorrat provocant la mort d'una noia de 15 anys i un home, de qui encara es desconeix l'edat. També hi ha hagut cinc ferits, entre ells dos bombers.

Segons informen des de 'Franceinfo' els cables que sostenien el pont han cedit i la coberta, sobre la que passa la carretera D71, ha caigut sobre el riu 19 metres avall.  Segons explica el fiscal de Toulouse, Dominique Alzéari, almenys dos vehicles que circulaven sobre l'estructura s'han precipitat a l'aigua. Es tractaria d'un camió pesat que traslladava una màquina de construcció de 19 tones i un turisme. Al principi les autoritats havien mencionat també un tercer vehicle.

Un important dispositiu de rescat i seguretat ha anat fins al lloc dels fets, inclosos tres helicòpters, 80 bombers, 40 policies, dos equips de busseig i bots salvavides. Les autoritats franceses han creat una unitat de crisi per gestionar el que ha passat.

La noia que ha mort viatjava amb la seva mare al turisme implicat. Alguns testimonis han vist com la mare aconseguia sortir del cotxe. Així ho explica el propietari d'un restaurant a prop del pont qui assegura que «he sentit una gran explosió» quan ha caigut i «he trucat als bombers de seguida. Hi havia una senyora a l'aigua, havia aconseguit sortir del seu cotxe, però cridava que la seva filla seguia a dins». El conductor del camió es trobava desaparegut fins a les 19 h quan els bussos han trobat el seu cos sense vida dins la cabina del vehicle.

El sobrepès del camió pot haver sigut el causant de l'ensorrament

Segons les inspeccions que s'han pogut fer durant el dia, l'ensorrament del pont  ha pogut ser a causa del sobrepès que ha patit, ja que només estaven permesos els vehicles amb pes inferior a 19 tones i estava prohibida la circulació de més d'un camió simultàniament. Així doncs, el camió i la seva carrega haurien excedit el màxim pes permès, ja que la càrrega sola ja pesava 19 tones.

El pont va ser construït a la primera meitat de segle passat i les últimes reformes les havien realitzat el 2003. L'any 2017 havia passat una revisió satisfactòria i no hi havia res en estat preocupant a la seva estructura. La pròxima revisió li tocava el 2013, ja que les inspeccions detallades es realitzen cada sis anys.

També et pot interessar...