Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un guàrdia civil.

Dos nens demanen ajuda des del balcó i el seu pare mor minuts després

Els menors, de 6 i 8 anys, van ser testimonis d'un brot nerviós provocat per les drogues

Les autoritats investiguen la mort d'un home de 46 anys a Fuengirola (Màlaga), poc després que els seus fills demanessin ajuda des del balcó. L'home va morir després de ser detingut per la Guàrdia Civil. Treballen amb la hipòtesi d'un possible brot nerviós a causa del consum de drogues.

El jutjat d'instrucció de Fuengirola està investigant els fets que van tenir lloc dissabte, 19 de novembre a Fuengirola. Un veí va donar l'avís a la policia que hi havia uns nens al balcó demanant ajuda. Els menors eren a la terrassa d'un quart pis d'aquest immoble de la localitat malaguenya.

Cap a les 17.30 hores, la Guàrdia Civil es va presentar a l'habitatge, on van trobar un home fora de si. Van procedir a la seva detenció quan van sospitar que estava sota els efectes de les drogues. Uns minuts després, va entrar en parada cardiorespiratòria i els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida.

Moments de molta tensió

Fuengirola és dins de la jurisdicció de la Policia Nacional, però, com que es tracta d'una qüestió urgent, va ser la mateixa Guàrdia Civil qui va actuar. Els agents es van traslladar ràpidament a l'immoble per rescatar els nens. Mentrestant, van avisar altres unitats per si calien més reforços.

Guàrdia civil
La Guàrdia Civil va intervenir en aquest tràgic succés. | CatalunyaDiari
 

A la terrassa del pis van trobar dos germans, un nen i una nena de 6 i 8 anys, respectivament, que cridaven demanant ajuda. Es van viure moments de molta tensió, i molts veïns van sortir a veure què passava espantats pels crits. Els agents van accedir al domicili, alertats pel que pogués passar.

Quan van pujar van sentir diversos cops i van veure la porta oberta, però els va costar entrar perquè hi havia mobles a terra. En un primer moment, sí que van poder veure un home fora de si que estava destrossant el mobiliari. Quan va veure els agents, va córrer cap a l'interior del pis amb la intenció de tirar-se pel balcó.

L'home va morir allà mateix

Els agents van córrer darrere de l'home per evitar que saltés per la finestra. Al forcejament va intentar agredir un dels policies i, davant la situació d'elevada violència, el van reduir. La prioritat era que no es fes mal a ell mateix o pogués ferir altres persones.

Finalment, van arribar els reforços tant de Guàrdia Civil com de Policia Nacional, que van donar suport en la detenció de l'individu. Inicialment, no van observar res fora del comú més que l'excitació del moment. Però, uns instants després, va començar a convulsionar i va entrar en parada cardiorespiratòria.

El personal sanitari que estava present en aquells moments el va assistir, però no van poder fer res per ell. Van certificar la seva mort allà mateix, i el cas va passar a les mans de la Policia Nacional. El primer que van fer és comprovar que el mort era el pare de les dues criatures, que tenen mares diferents.

Aturada cardíaca

Una de les mares, que s'havia absentat momentàniament deixant els nens a càrrec de la seva parella, es va presentar al domicili uns minuts després. La policia va obrir una investigació que ara es troba al jutjat de primera instància. Tot apunta a un atac nerviós fruit de les drogues.

Un sanitari traient una camilla d'una ambulància
No van poder fer res per la vida de la víctima. | Canva
 

Els resultats preliminars de l'autòpsia indiquen una reacció adversa a la droga. Això haurà de ser corroborat, en tot cas, per l'anàlisi toxicològica a partir de les mostres extretes durant l'autòpsia. La policia judicial està a l'espera dels resultats per establir una conclusió.

L'estat en què es trobava l'home abans de morir fa pensar en un 'delírium excitat' per consum de drogues. Es tracta d'un brot nerviós on hi ha un estat d'excitació i agressivitat. En casos extrems, com sembla que va ser el cas, pot acabar conduint a la mort.