Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aixecament del cadàver

Moren una àvia i la seva neta en un fatídic succés a Còrdova

Han trobat els dos cadàvers després d'extingir el foc en un pis de Còrdova

Tragèdia familiar al barri de Las Moreras de Còrdova amb la mort d'una àvia i de la seva neta en un incendi. El foc s'ha desfermat aquesta matinada al voltant de les 04.30 hores, afectant bona part de l'habitatge familiar. El balanç final és de dues víctimes mortals d'una mateixa família.

Segons avança ABC, les víctimes mortals a l'incendi de Còrdova són una dona de 60 anys i la seva neta de 18. Quan van arribar els bombers, les dues dones ja havien mort i tots els esforços per reanimar-les van ser en va. La Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació d'aquest succés.

És el segon tràgic incendi viscut a Espanya aquesta setmana, ja que dos homes d'edat avançada van morir en un incendi a Móstoles. A més, la setmana va començar amb la trista notícia d'un matrimoni mort a Lleida. En aquest cas, van morir per intoxicació de monòxid de carboni.

Incendi a la tercera planta

L'incendi mortal de Còrdova s'ha produït aquesta matinada i encara s'està recollint informació sobre els fets. El que se sap ara com ara és que s'ha declarat un incendi en un pis del carrer 'Patio Poeta Luis Rosales'. Es tracta del número 14 d'aquest immoble al barri de Las Moreras.

Bmber apagant el foc
Els bombers han apagat el foc de l'immoble | CEDIDA

Els Bombers de Còrdova s'han desplaçat ràpidament amb diverses dotacions fins al pis afectat. En arribar, han accedit al pis on s'ha desfermat l'incendi, a la tercera planta de l'edifici. Un cop a dins han descobert els cadàvers de dues dones, una jove i una altra d'edat avançada.

Al costat dels Bombers també s'han mobilitzat les assistències mèdiques, que només han pogut confirmar la mort de les dues dones. També unitats de la Policia Nacional han anat al lloc de l'incendi. Ara estan demanant proves en el marc de la investigació sobre el succés.

Investigació per descobrir-ne l'origen

Ara com ara es desconeix l'origen de l'incendi i estan investigant in situ el que ha pogut passar. Tot i això, segons les primeres informacions, tot apunta a una causa accidental i es descarten indicis criminals. La tragèdia ha causat una profunda consternació a l'entorn familiar i als veïns.

Han estat els veïns els que han alertat els serveis d'emergència mitjançant una trucada telefònica, ja que han vist sortir fum de la casa. Els bombers han hagut d'apagar primer el foc per recuperar els cossos de les dones. Ara, els cadàvers seran ara sotmesos a una autòpsia.

Incendi mortal a Móstoles

A l'incendi mortal ocorregut en un pis de Móstoles dimarts a la matinada a la sisena planta d'un pis al carrer 'El Greco', la policia estudia una hipòtesi sobre l'origen del foc, ja que va començar en una habitació on s'acumulava una gran quantitat de roba i d'estris. 

Incendi
Diversos morts en incendis aquesta setmana a Espanya | POLICÍA LOCAL DE VALENCIA

La Policia Nacional investiga tant les causes de l'incendi de Móstoles, que apunta a una distracció, com les del de Còrdova. En el cas de Móstoles, les víctimes van morir per inhalació de fum i hi va haver altres ferits lleus. En el cas de Còrdova, s'estudien les circumstàncies de les morts de les dues dones.

No descarten que la dona més jove morís intentant ajudar la seva àvia a abandonar l'edifici en flames. En tot cas, totes dues es van veure sorpreses per un incendi que s'hauria descontrolat ràpidament pel pis. Les autòpsies permetran saber exactament com es van produir les morts.