Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aixecament d'un cadàver

Mor de manera fulminant en trobar el seu fill mort a la seva habitació

Els seus dos fills van morir fa dos anys en un accident de trànsit

Una tragèdia familiar que ha tingut lloc al municipi de San Carlos de Córdoba, a l'Argentina, ha commocionat el món sencer. Un home ha mort d'un infart després d'arribar a casa i trobar el cadàver del fill, que s'havia suïcidat. A més, ja havia perdut dos fills més fa un parell d'anys.

El cor d'aquest home d'edat avançada no va poder suportar el dolor de perdre l'únic fill que li quedava. Feia temps que lluitava contra una depressió després de la tràgica mort de dos fills en un accident de trànsit. Ara, pare i fill seran enterrats al costat dels altres dos germans.

Es desconeix el motiu que va dur al fill d'aquest home a llevar-se la vida, tot i que la difícil situació familiar hi va poder influir. En tot cas, les autoritats del país alerten d'un repunt preocupant dels suïcidis i les temptatives. La salut mental és darrere de la gran majoria d'aquests actes.

Suïcidi i infart fulminant

La localitat de San Carlos, a la província argentina de Córdoba, està commocionada pels fets que han tingut lloc durant les últimes hores. Un home va patir un infart fulminant després de trobar el seu fill mort a casa seva, víctima d'un suïcidi. Va passar en un habitatge d'un humil barri d'aquesta localitat.

Cotxe de policia
La policia s'ha fet càrrec del succés. | CatalunyaDiari
 

La víctima és un home d'edat avançada que es dedicava a la venda ambulant d'alimentació. Segons avança el diari local El Universal, el fill es va llevar la vida en una de les habitacions de l'habitatge. Quan va arribar a casa, el seu pare va trobar el cadàver i va patir un infart fulminant.

Els veïns es van adonar ràpidament de la situació i el van portar a l'hospital, però ja no hi havia res a fer. Els metges només van poder confirmar la seva mort, l'última d'una família marcada per la tragèdia. I és que l'home que s'havia suïcidat era l'últim fill que li quedava viu.

Tots quatre descansaran junts

La desgràcia familiar va començar fa dos anys, quan els seus dos fills grans van morir en un accident de trànsit. El cotxe en què viatjaven els dos germans va patir un impacte mortal a la carretera i va posar fi a la vida de tots dos. Això va fer que el pare caigués en una profunda depressió, de la qual mai no es va recuperar.

La mort dels dos germans també va deixar molt afectat el fill menor, la depressió del qual l'hauria portat a prendre una decisió dràstica. Al seu entorn, asseguren que s'ha llevat la vida pel dolor que arrossegava per la pèrdua dels seus germans. La seva mort també s'ha acabat emportant la vida del seu pare.

Foto d'una tomba en un cementiri.
L'home que ha mort serà enterrat amb el seu fill. | Canva
 

Els familiars estan profundament commocionats per la sobtada pèrdua d'aquest pare i el seu fill. Segons han comunicat, seran sepultats a la seva terra natal, a prop d'on també estan enterrats els altres dos germans. Tots quatre, morts en un període de dos anys, ara descansaran junts.

El problema dels suïcidis

A l'Argentina, una mitjana de 95 persones intenten llevar-se la vida diàriament i 7 d'elles ho aconsegueixen. El primer semestre de l'any, s'havien suïcidat 1.500 persones i 22.000 ho havien intentat. Unes xifres esgarrifoses que parlen del greu problema de salut mental que viu el país.

No és un problema aïllat, ja que a molts altres països els problemes de salut mental s'han agreujat en els últims anys. Als casos de trastorn mental no diagnosticats se'ls suma la desesperança creixent dels joves. La depressió és darrere del 90% dels suïcidis a escala mundial.

L'ansietat i el consum d'alcohol i de drogues acceleren els problemes de depressió que condueixen al suïcidi. Davant d'aquests casos, es recomana acompanyar la persona sense jutjar-la i preguntar sobre el seu estat d'ànim. Cal animar-la a anar a un professional i garantir l'acompanyament de la família.