Imatge de diversos menors immigrants arribats a Ceuta des del Marroc, atesos per la Policia Nacional i la Creu Roja

Dos policies salven la vida a un jove marroquí que s'ha intentat suïcidar a Ceuta

Havia arribat aquesta setmana a la ciutat autònoma i s'ha penjat d'una barana de la platja del Tarajal

Un jove marroquí que havia arribat a Ceuta en els darrers dies, en el marc de la crisi diplomàtica i migratòria entre Espanya i el Marroc, s'ha intentat suïcidar en ple passeig marítim de la ciutat autònoma aquest divendres al migdia. Els fets han tingut lloc al voltant de dos quarts d'una del migdia, quan diversos testimonis que passejaven per la zona ha alertat una parella d'agents de la Policia Nacional que un noi s'havia penjat d'una de les baranes de la platja del Tarajal. Els agents, en arribar al lloc dels fets, l'han pogut baixar i tallar el cable que tenia al voltant del coll.

El jove no respirava i els policies nacionals li han practicat la reanimació cardiopulmonar bàsica. Poc després, el noi ha començat a convulsionar mentre els agents l'han mantigut amb vida fins que han arribat els serveis sanitaris. Després d'estabilitzar-lo durant 20 minuts, el jove ha estat traslladat a l'Hospital Universitari de Ceuta.

Marlaska diu que ja s'han retornat al Marroc més de 6.500 persones

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat aquest matí que ja han tornat al Marroc més de 6.500 persones de les 8.000 que han entrat a Ceuta aquesta setmana. En una entrevista a la COPE, ha assenyalat que «han retornat la major part dels adults que van travessar la nostra frontera d'una forma indeguda», alhora que ha negat que siguin «devolucions en calent». Segons Marlaska, s'han fet «rebutjos en frontera» perquè el que ha passat a Ceuta els últims dies «ha estat un atac a les fronteres, no ha estat una crisi migratòria».

Per tant, segons el ministre de l'Interior, la «resposta és altament diferent i no en els mateixos termes». Marlaska ha assegurat que als «col·lectius vulnerables, ja siguin majors d'edat com menors» sí que se'ls ha aplicat «la norma». «Defensem la integritat de les fronteres, però amb la mateixa contundència els nostres valors democràtics», ha dit.