Incendi de Bages

L'incendi del Bages supera les 1000 hectàrees cremades i obliga a evacuar els veïns

Més de 100 dotacions de Bombers treballen en el foc

ACTUALITZACIÓ | 18/7/22 a les 08.22 hores

L'incendi del Pont de Vilomara continua descontrolat. Més de 100 dotacions han treballat durant la nit, i ara a primera hora del matí, s'han sumat també els mitjans aeris, entre els quals tenen dos helicòpters de comandament, quatre helicòpters bombarders i dos avions de vigilància i atac. 

Les flames han cremat ja 1232,51 hectàrees i els Bombers han prioritzat les zones edificades, però 17 habitatges han resultat afectats pel foc. A més, les autoritats demanen el confinament de les zones properes al foc, com son els municipis de Navarcles i Sant Fruitós del Bages. Els veïns de l'urbanització Can Riera i les primeres cases de Marquès de Paradís i Les Brucades han estat evacuats.

Durant la tarda i nit d'aquest diumenge, 17 de juliol, han estat diverses les carreteres tallades en la zona de l'incendi, però actualment només roman tancada la BV-1224.

ACTULITZACIÓ | 17/7/22 a les 14.36 hores

Els Bombers han ampliat a 47 les dotacions amb les què treballa en l'extinció de l'incendi forestal declarat al Pont de Vilomara.

Les flames han saltat un barranc i les dotacions aèries treballen sobre la carena. Com a conseqüència de la proximitat del foc i del fum s'ha recomanat el confinament de la urbanització River Park i l'evacuació de la de Can Riera. 

Notícia | 17/7/22 a les 14.18 hores

Avís per un nou incendi al Pont de Vilomara a Bages. Més de 25 dotacions de Bombers estan treballant per extingir les flames. 

Avui cap a les 13.04 hores s'ha rebut l'avís per un nou incendi que s'ha declarat en una de les zones més afectades per la sequera del municipi. Un total de 28 dotacions de Bombers, de les quals nou d'elles són aèries, treballen en la zona. 

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

El municipi ha activat el seu pla d'emergències municipal i ha desallotjat la piscina municipal perquè els bombers puguin agafar aigua. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla INFOCAT. El telèfon d'emergències 112 ha rebut unes 400 trucades alertant del foc.

A més, de manera preventiva,  s'ha hagut de confinar la urbanització River Park per la proximitat del foc i el fum, segons ha informat Protecció Civil.

Segons les dades provisionals aportades pel cos de Bombers de la Generalitat, el foc afecta una superfície aproximada d'unes 10 hectàrees.

Les altes temperatures no donen treva

Aquestes setmanes de juliol estem vivint un infern a causa de les altes temperatures provocades per una onada de calor que sembla que no vol marxar.

En alguns llocs del territori català, les temperatures han arribat a superar els 40 ºC, fet que augmenta considerablement el risc d'incendi.

De fet, a 275 municipis, repartits entre 20 comarques, els Agents Rurals han hagut d'activar el nivell 3 del Pla Alfa i han tancat l'accés de nou massissos, a banda d'altres prohibicions i restriccions per evitar la crema d'espais naturals.

Per una altra banda, durant l'última setmana quatre persones han mort a Catalunya a causa de l'onada de calor. Afegint-se al total de 360 morts per aquest motiu en els últims set dies a tot l'Estat. 

Del total de víctimes a Catalunya, l'estadística recull que una era major de 85 anys.