Imatge de l'edifici ensorrat a Sitges

Un edifici de dues plantes s'esfondra: 15 dotacions dels Bombers treballen

Per al moment, es desconeixen les causes que han provocat l'incident

Impactant succés el que ha passat a la localitat barcelonina de Sitges. Un edifici de dues plantes s'ha ensorrat al centre del municipi al voltant de les tres de la tarda. Segons l'Ajuntament de la localitat, hi havia un total de quatre persones dins de la casa que han pogut evacuar abans que s'esfondrés i no s'han de lamentar danys personals.

Els fets s'han produït pocs minuts abans de les tres de la tarda a la cruïlla entre l'avinguda Artur Carbonell i el passeig de Vilafranca de Sitges. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat un total de quinze dotacions dels Bombers de la Generalitat. Entre aquestes està l'Actuació Especial (GRAE) i el grup caní, que està fent un reconeixement de les runes per determinar que no hagi quedat cap persona atrapada.

Es tracta d'un edifici amb molts anys 

El cos d'emergències han rebut l'avís a les 15:21 hores i treballen actualment en l'ensorrament. El cos d'emergències assenyala que l'edifici ensorrat és contigu a unes obres de l'avinguda Artur Carbonell, si bé tots els operaris estan fora. Segons ha afirmat l'Agència Catalana de Notícies (ACN) es tracta d'un edifici antic i es manté la zona acordonada. A més dels Bombers, també s'hi ha desplaçat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per prevenció. Les obres tenien lloc en un solar buit on estava previst fer un nou bloc.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Tal com ha publicat els Bombers a través del seu perfil de Twitter: «Estem treballant en l'ensorrament d'un edifici de 2 plantes contigu a unes obres a l'av. Artur Carbonell de Sitges (15:21). Tots els operaris estan fora i les primes informacions indiquen que no hi hauria ningú, però l'estem revisant per confirmar-ho».

Els veïns de l'habitatge han pogut sortir abans que s'esfondrés

Aquest esfondrament s'ha produït mentre s'estaven executant unes obres al solar del costat, on fa pocs mesos es va produir l'enderrocament de l'edifici conegut com a 'Can Julián'. Els obres estaven posant els fonaments per a la construcció d'un nou habitatge quan l'edifici contigu s'ha començat a esquerdar.

Els veïns del primer pis, que són els propietaris del bar que hi ha als baixos, han notat les esquerdes i han tingut temps suficient per evacuar el local i comprovar que no hi quedava ningú a l'edifici. Pocs minuts després l'habitatge ha col·lapsat i s'ha esfondrat.

A conseqüència d'aquests incidents, la circulació de vehicles i vianants al carrer Artur Carbonell ha quedat tallada. Per la seva banda, els diferents cossos d'emergències desplaçats, han dut a terme els treballs per restablir la situació.

El succés ha generat una gran expectació entre els veïns de la zona, que s'han apropat per veure què havia passat després de sentir un fort soroll. L'alcaldessa del consistori sitgetà, Aurora Carbonell, ha contactat amb els residents de l'edifici per oferir-los l'ajuda que necessitin. Tanmateix, el regidor d'urbanisme, Eduard Terrado, s'ha desplaçat al lloc dels fets per seguir la situació de prop.