Imagen de los bomberos de Castellón trabajando en el lugar del derrumbe de un edificio en Peñíscola el 25 de agosto de 2021

Commoció a l'edifici ensorrat: Se salva perquè treballa, però perd la dona i el fill

L'ensorrament de Peníscola ha truncat el destí d'una família i n'ha deixat a moltes sense llar

Un dels homes que vivia a l'edifici que s'ha ensorrat a Peníscola s'ha salvat, però el tràgic succés s'ha endut la vida de la seva dona i fill.

Dimecres passat a la tarda, un edifici de la localitat castellonenca es va col·lapsar, deixant tres persones al seu interior. Els testimonis afirmen que el col·lapse de la construcció es va produir en qüestió de segons, com si es tractés d'un castell de cartes.

Després dels fets, els equips de rescat i les autoritats no han parat de buscar els desapareguts i revisar la runa. Amb el pas de les hores, els han acabat trobant, dos dels quals sense vida.

Aquest succés ha causat una gran commoció i tothom ofereix ajuda als afectats. No obstant això, en un dels casos s'ha produït el pitjor que es podia esperar: un home ha perdut la seva dona i fill. 

L'home es va salvar de l'incident, però la seva família es va quedar atrapada en l'edifici i no van poder sortir-se'n.

Un home se salva de l'ensorrament perquè treballava

Les circumstàncies de l'ensorrament no ha deixat ningú indiferent. Els afectats han perdut molts béns materials i els seus habitatges i, en un dels casos, la vida de dues persones importants.

L'home estava treballant quan l'edifici es va col·lapsar, per la qual cosa no hi va ser durant els fets. Tanmateix, la seva família es va quedar atrapada dins i van sucumbir a la caiguda. 

Una persona va presenciar els fets i va ser testimoni de l'accident que va posar fi a la vida dels dos. Segons relata, la dona i el fill es trobaven a la terrassa de casa, al primer pis. Quan es van sentir els cruixits de l'edifici, van marxar corrents cap a l'interior. 

Aquesta evasiva va suposar un tràgic final, ja que el bloc va caure sobre seu. Un dels menors, el fill, va ser trobat amb vida i amb ferides greus, de manera que es troba ingressat a l'hospital.

Però el fill de l'home i la seva dona no van tenir la mateixa sort. Tots dos van ser trobats, poques hores més tard, sense vida. 

A causa de la tensió del moment, l'home va caure diverses vegades i va haver de ser atès pels serveis mèdics. Va ser una nit molt llarga, la bona notícia de trobar un dels menors amb vida va allargar les esperances.

No obstant això, el nen trobat entre la runa, sense vida, va ser el cop més dur que havia rebut mai. Les autoritats de Peníscola li van confirmar, l'endemà, que el cos era del seu fill.

Poques hores després de trobar el nen, els equips de rescat van trobar la seva dona, de 56 anys, sepultada entre les restes. Afirmen que el seu cos estava molt més enterrat que la resta de la seva família.

Una situació que, sens dubte, ha truncat la destinació i el futur d'una família. El president de la Generalitat, Ximo Puig, es s'hi presentar en persona per visitar la zona. Així mateix, s'ha reunit amb l'home afectat i ha mantingut una conversa en privat per mostrar-li el seu condol.

Ningú s'explica què va detonar la caiguda de l'edifici. Els especialistes i perits es troben estudiant les restes i els edificis adjacents davant de possibles danys estructurals. S'ha confirmat que no hi ha rastre de foc ni gas, de manera que es descarten com a possibles causants.

Un esdeveniment que ha destrossat la vida d'una família i ha commocionat tot el país.