Imatge de la policia de Sallent al carrer.

Educació es fa enrere i ara no descarten res sobre la tragèdia de Sallent

En un primer moment des del Departament d'Educació es va descartar que es tractés d'un cas de 'bullying'

El Departament d’Educació es fa enrere i ara no descarta ara cap hipòtesi en el cas de les bessones de Sallent que es van tirar pel balcó. Activen, així mateix, la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV).

Així doncs, si bé en les primeres hores no es contemplava el bullying com a motiu que pogués haver portat les germanes a actuar d’aquesta manera, s’ha decidit que la USAV es posi en marxa per abordar el cas a fons davant de la informació recollida en les últimes 24 hores, segons han explicat fonts del departament.

Així doncs, no es descarta ja cap hipòtesi, tot i que com és habitual en aquest tipus de situacions, es treballa amb un escenari multifactorial, amb condicionants socials i familiars.

L'institut no havia detectat cap problemàtica

En paral·lel l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògic (EAP) està fent atenció d’urgència en el dol i la pèrdua des del primer moment i el Programa de Benestar Emocional està en contacte amb el centre des de dimecres i hi ha pactat un acompanyament periòdic amb trucades i videotrucades diàries, i visites in situ si el centre ho demana. El cas està sota investigació judicial.

El centre no havia detectat problemàtica específica d’assetjament escolar, però havia donat suport psicològic i d’orientació a les alumnes des d’inici de curs.

La directora general d’Alumnat, Anna Chillida, ha explicat que no es descarta cap hipòtesi i per això s’ha decidit activar la USAV, «per poder indagar a fons» en paral·lel a la investigació judicial. En funció del resultat s’activaran uns protocols o uns altres. Chillida ha apuntat que en casos de suïcidi, els experts i professionals de la salut mental remarquen que sempre són casos «multifactorials» i per això «requereixen dels màxims recursos possibles i la indagació de la màxima informació».

Davant de les informacions que apunten que una de les noies se sentia noi i es plantejava fer el trànsit, Chillida ha recordat que en el cas de discriminació per raó de gènere o persones que volen fer la transició, el Departament d’Igualtat i Feminismes té recursos repartits pel territori per fer aquest tipus d’acompanyament.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!