Institut Llobregat de Sallent

Els amics de les nenes de Sallent: «Es va tallar el pèl i volia que li diguéssim Iván»

Els Mossos d'Esquadra encara no descarten cap hipòtesi

A mesura que passen les hores des que va tenir lloc la tragèdia de Sallent, surten més informacions sobre què hauria pogut portar a les germanes bessones a llançar-se al buit des d'un tercer pis. Tot i la negativa d'Educació i del mateix institut de les nenes, els Mossos d'Esquadra no descarten que les germanes fossin víctimes d'assetjament.

De fet, aquesta hipòtesi agafa cada vegada més força. Un dels elements més significatius per entendre què va passar, és la carta que les dues adolescents de 12 anys van escriure moments abans de, presumptament, intentar suïcidar-se. Això sí, encara no ha transcendit cap detall del contingut d'aquest escrit.

Aquesta mena de 'comiat' obriria la porta a un possible cas d'assetjament escolar. Segons informen alguns mitjans, les dues germanes patien bullying a causa de la seva procedència, l'argentina, i se'n reien del seu accent. Fet que posaria sobre la taula un possible cas d'assetjament per motius racistes. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Volia que li diguéssim Iván»

Tal com informa l'ABC, els insults i les mofes es van intensificar quan Alana, la germana que va perdre la vida a causa de la caiguda, va dir a l'institut que volia sotmetre's a un canvi de gènere, es va tallar el pèl i va manifestar als seus companys i companyes que volia que  li diguessin Iván. 

De fet, l'ABC ha pogut parlar amb alguns alumnes de l'Institut Llobregat i aquests han afirmat que les dues germanes patien assetjament. «Se'n reien pel seu accent i la identitat sexual d'Alana», ha dit un company d'escola. Tant és així que, tal com afirma l'ABC, tres nois les anomenaven com 'les argentines' de manera despectiva. 

Un altre company també ha manifestat al diari que els professors del centre escolar canviaven a les dues germanes de pati en nombroses ocasions per evitar problemes. «Era un grup nombrós el que les assetjava, instigat sobretot per tres nois». Declaracions molt reveladores que podrien ajudar la policia a esclarir els fets. 

Sallent, al Bages
Edifici des d'on es van llançar les dues germanes. | GoogleMaps

Ho tenien tot preparat?

Segons relata el mitjà esmentat anteriorment, el rumor que circula pel col·legi és que les dues germanes bessones podrien haver planejat suïcidar-se, ja que asseguren que aquesta setmana estaven especialment relaxades. A més, també diuen que podrien haver-se acomiadat d'una companya de l'escola.