Imatge d'un operari de la neteja a Sallent davant la casa on es van precipitar al buit dues nenes de 12 anys.

L'àvia de les nenes de Sallent: «Els pares van parlar amb l'escola i no van fer res»

Els Mossos d'Esquadra no descarten la teoria de l'assetjament per motius transfòbics o racistes

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant què va poder passar amb les dues nenes de Sallent. Era dimarts passat quan es consumava la tragèdia. Una nena de 12 anys moria i la seva germana bessona quedava ferida greu després de precipitar-se des del balcó d'un tercer pis a la localitat del Bages

Les nenes van deixar dues cartes abans de caure al buit i al costat del balcó la policia va trobar-hi dues cadires. S'apunta, així doncs, a una caiguda voluntària. Els Mossos d'Esquadra no descarten la teoria del bullying escolar, tot i que des d'Educació i de l'institut de les nenes, d'origen argentí, asseguren que en cap moment va haver-hi assetjament escolar. 

Teoria que l'àvia de les nenes desmenteix. En declaracions a Informativos Telecinco, l'àvia de les menudes explica des de l'Argentina. «Ja l'any passat, a primària, les nenes patien bullying. Els pares van parlar amb l'escola, però no van fer-hi res». 

Cal recordar que la família, d'origen argentí, va arribar a Sallent fa dos o tres anys. Així mateix, una de les menors hauria demanat a l'escola i als seus companys que s'adrecessin a ella amb un nom masculí. 

La nena que ha sobreviscut, estable 

La germana que ha sobreviscut resta ingressada a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Tot i que està en estat greu, els metges expliquen que està estable. Té diversos ossos trencats i està previst que sigui intervinguda en les properes hores. 

Els Mossos no descarten res 

Els Mossos mantenen totes les línies d'investigació obertes en el cas de les bessones de Sallent. No descarten cap hipòtesi, tampoc la de l'assetjament per motius transfòbics i racistes. La policia centra la investigació en l'entorn familiar i d'amistats per determinar els motius del suïcidi. També estudia les xarxes socials de les joves i els seus telèfons mòbils. Educació diu que no es va detectar cap problema de bullying

Les dues nenes, de 12 anys, rebien ajuda psicològica per la seva situació familiar i social a l'institut, i des del centre de salut mental i juvenil de la Generalitat. La família de les bessones també rebia seguiment dels Serveis Socials. La germana que va sobreviure continua a l'hospital.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!