Els veïns de Sallent, al Bages, després de la tràgica mort d'una nena de 12 anys en saltar pel balcó.

Els veïns de Sallent: «La meva filla era amiga de les nenes: dos anys de 'bullying'»

Continua la consternació a la localitat del Bages després de la mort d'una nena de 12 anys en caure pel balcó de casa seva | La seva germana bessona continua en estat greu

La tragèdia de Sallent és de les que costa d'oblidar. Una nena de 12 anys i la seva germana bessona es van precipitar al buit el passat dimarts des del balcó de casa seva. Una d'elles va morir, mentre que l'altra està hospitalitzada en estat greu. El succés, però, va molt més enllà de ser un simple accident. Els Mossos d'Esquadra van trobar dues cadires al costat del balcó i dues cartes manuscrites. 

La tragèdia té absolutament consternada la població de Sallent, al Bages. Ara, els Mossos no descarten cap hipòtesi, tampoc la del bullying escolar. Tot i que Educació i l'institut on anaven les nenes diuen que no es va encendre cap alarma per assetjament escolar, la policia manté obertes totes les teories. 

«Vivim davant d'ells. La meva filla Natàlia coneixia les nenes, perquè sempre anaven juntes a l'escola. Em diu que han estat més de dos anys de bullying. Els cridaven que eren estrangeres, que eren immigrants, que els seus pares estaven separats...», diu un dels veïns del poble a 'El Programa de Ana Rosa'. 

Continua la investigació 

Els fets van tenir lloc el passat dimarts, 21 de febrer, a la tarda. El pare de les petites era a casa quan va tenir lloc la tragèdia, però no va poder fer res. «El pare era a casa, però aquesta és gran. Estava a l'altra banda de l'habitatge quan va passar», va explicar ahir a Europa Press un dels cosins de les menudes. Cosí que, sense anar més lluny, també va parlar de la teoria de l'assetjament escolar: «Se'n reien d'elles i ho passaven malament». 

Imatge de la façana de l'edifici de Sallent, al Bages, on ha mort una nena de 12 anys després de caure pel balcó.
Els Mossos van trobar dues cartes al costat del balcó i també dues cadires que haurien servit a les nenes per alçar-se. | ACN

Així mateix, l’Equip d’Atenció Primària ja va activar dimarts el protocol per donar suport psicològic als companys i professionals de l’institut. Els Serveis Territorials del Departament d’Educació han mantingut una reunió i s’han posat a disposició del centre per gestionar de la millor manera els fets. 

Ara, el cas està sota investigació judicial i no es confirma de moment cap hipòtesi, però Educació i el centre no contemplen a hores d’ara la hipòtesi del ‘bullying’ a partir de la informació recollida en les últimes hores. L’Ajuntament també ho descarta a hores d’ara.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!