Imatge de Kevin, el cosí de les bessones de Sallent.

Kevin, el cosí de les nenes de Sallent: «Se'n reien d'elles i ho passaven malament»

La investigació del succés encara es manté oberta tot i que sota secret de sumari

Novetats sobre el mortal incident d'aquest dimarts a Sallent. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació sobre la caiguda de les dues nenes pel balcó de la localitat del Bages. El motiu d'aquesta caiguda encara és incert tot i que fonts policials apunten que podria tractar-se d'un suïcidi.

Els fets d'aquest dimarts a la tarda, vint-i-u de febrer, van commocionar a tot el poble de Sallent. Les dues noies bessones, de dotze anys, es van precipitar pel balcó del domicili familiar en un tercer pis. Com a resultat, una va perdre la vida i l'altra va ser traslladada en estat greu a l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell.

La menor en estat greu evoluciona favorablement

La causa del succés està judicialitzada i sota secret de sumari. Aquest dimecres, l'alcalde del municipi, Oriol Ribalta, va demanar absolut respecte per les víctimes i la seva família. A la vegada va admetre que el consistori feia temps que havia ofert ajuda assistencial als pares de les petites.

El lloc on es van precipitar ambdues germanes s'ha omplert d'espelmes, flors, missatges i peluixos. Els Mossos no descarten cap hipòtesi, tot i que aquest dimecres Educació va difondre un comunicat descartant que els investigadors hagin identificat una situació d'assetjament. No obstant això, fonts de la investigació han assegurat al diari La Vanguardia que les dues petites estaven passant per un mal moment, una situació d'incomoditat amb alguns companys pràcticament des que van arribar a la localitat del Bages, feia ja dos anys.

Un cosí de la família ha parlat sobre el que succeïa a l'institut

La coneguda periodista, Mayka Navarro, ha publicat a La Vanguardia unes declaracions del cosí de les joves de dotze anys. Kevin, un cosí segon de la família ha parlat sobre el que succeïa a l'institut Llobregat, al que havien començat a assistir en setembre de 2022. Segons sembla, els insults i les mofes pel seu accent, de procedència argentina, van començar a l'escola i es van traslladar a l'institut.

Les declaracions d'en Kevin han estat un testimoni demolidor en explicar el que passava al centre educatiu. «Els seus pares van parlar amb la direcció de l'escola i de l'institut. Eren dues nenes molt bones que no es ficaven amb ningú, però hi havia un grup que es reia d'elles pel seu accent. Dues criatures maques i petites que no havien après encara a viure i que sempre estaven somrient. Ho estaven passant malament, i de fet tenien hora per anar al psicòleg. Els seus pares no eren conscients que la situació era tan greu».

Els problemes de les petites, l'assetjament i els insults es van intensificar quan una de les nenes, Alana, que va perdre la vida en el fatídic succés, va demanar a l'institut que volia que li diguessin amb un nom masculí. La jove havia manifestat a casa que volia iniciar un procés de canvi de sexe. Una decisió que els pares van assegurar als investigadors desconèixer, segons fonts del cas.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!