Imatge del carrer estació de Sallent

Les bessones de Sallent rebien atenció psicològica per la seva «situació familiar»

Els serveis educatius afirmen que les bessones estaven rebent ajuda psicològica

El departament d'educació s'ha pronunciat sobre el tràgic succés d'aquest dimarts a Sallent, a la comarca del Bages. Dues germanes bessones es va precipitar pel balcó del domicili familiar, situat en un tercer pis. Com a resultat una de les joves va perdre la vida i l'altra es recupera positivament en l'Hospital Universitari Parc Tauli de Sabadell.

Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta per tal d'esclarir els fets que van conduir a què aquestes dues germanes saltessin pel balcó del domicili. La policia catalana no descarta cap hipòtesi, tampoc el suïcidi. Fonts properes a la família han afirmat que es reien de les dues germanes i estaven passant un mal moment.

El departament d'Educació ja s'ha posicionat

Per la seva part, aquesta tarda de dimecres, vint-i-dos de febrer, el departament d'Educació de la Generalitat ha parlat. Aquest ha indicat que ambdues bessones estaven rebent atenció psicològica en el seu centre educatiu, l'Institut Públic Llobregat. També, l'orientadora del centre estava realitzant un seguiment especial per la seva «situació familiar i social», han explicat fonts de la Conselleria d'Educació.

Aquestes mateixes fonts han assegurat que les joves estaven sent ateses i rebien seguiment per part dels serveis socials de l'Ajuntament del municipi barceloní. A més a més, han assenyalat que el cas està sota investigació judicial i que els Serveis Territorials d'Educació i el centre «no contemplen en aquests moments la hipòtesi de l'assetjament a partir de la informació recollida en les darreres hores». El consistori també apunta en aquesta mateixa direcció, han afirmat.

En el centre educatiu ja s'han activat els protocols

Educació ha lamentat el tràgic succés i ha informat que el tipus d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) va activar aquest dimarts el protocol corresponent per donar suport als companys i professionals del centre educatiu on estaven estudiant les dues nenes per tal de gestionar el dol, amb l'equip del Programa Benestar Emocional.

L'Ajuntament de Sallent ha traslladat el condol a la família, amics i coneguts de les bessones davant d'aquest succés estremidor i dolorós per al conjunt de la població. També ha decretat tres dies de dol i la suspensió de tots els actes públics programats pel vint-i-u, vint-i-dos i vint-i-tres de febrer, inclosos els de Carnaval.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!