Imatge de la façana de l'edifici de Sallent, al Bages, on ha mort una nena de 12 anys després de caure pel balcó.

La teoria sobre la tragèdia de Sallent que els Mossos d'Esquadra encara no descarten

Tot el que se sap fins ara sobre el possible suïcidi de les dues germanes bessones

Continua la investigació de les dues germanes bessones que s'haurien llançat des d'un tercer pis a Sallent, el Bages, aquest dimarts passat a la tarda. Els Mossos d'Esquadra investiguen com a possible suïcidi el cas, ja que van trobar les dues cadires per on s'haurien enfilat i dues cartes que haurien escrit elles mateixes. 

Arran dels fets, una de les germanes va morir i l'altre va quedar ferida de gravetat. A hores d'ara, la nena de 12 anys està ingressada a l'hospital i, segons les primeres informacions, estaria estable. D'aquesta manera, caldrà esperar per saber com evoluciona l'estat de la menor d'edat.

Podrien haver patit assetjament escolar

El que des d'un inici semblava un tràgic accident, ara podria tractar-se com un possible suïcidi, ja que les dues bessones podrien haver estat víctimes d'assetjament a l'escola. Educació va negar que les bessones de Sallent fossin víctimes d'assetjament, però tal com informa La Vanguardia, la policia catalana encara no descarta aquesta hipòtesi. 

Segons afirma el mitjà esmentat, familiars de les dues nenes asseguren que patien burles a l'institut pel seu accent argentí. A més, una de les germanes hauria demanat als seus companys que es dirigissin a ella amb un nom de noi, fet que hauria intensificat les mofes. Així, la policia encara no descarta aquesta línia d'investigació. 

Tragèdia a Sallent, el Bages
Tragèdia a Sallent, el Bages. | ACN

Rebien atenció psicològica

El mateix institut i el departament d'Educació, no consideren aquesta tragèdia com un possible suïcidi per assetjament escolar, ja que les dues germanes estaven rebent atenció psicològica. Les bessones rebien suport psicològic dins del centre escolar i fora a causa de la seva situació familiar. 

De fet, els serveis socials de l'Ajuntament del municipi també feia seguiment a les dues adolescents i a una de les germanes l'havien derivat als serveis de salut mental. Moltes peces d'un trencaclosques que els investigadors del cas han d'intentar encaixar per tal d'esclarir els fets davant aquesta tragèdia. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Un municipi commocionat

Tot el poble de Sallent es troba commocionat davant aquest trist succés. Veïns, professors i companys de les nenes es van reunir aquest dimecres a la plaça de la Vila de la localitat per mostrar el seu suport i escalf a la família. A més l'alcalde, Oriol Ribalta, ha posat a disposició de la família tots els serveis d'assistència que pugui necessitar. 

En el minut de silenci, Ribalta va assegurar que «són moments molt difícils, ens sentim adolorits i cal deixar les informacions falses a una banda per poder-nos centrar en les persones que ho necessiten ara mateix». El consistori també va decretar tres dies de dol oficial.