Imatge d'un grup de nois bebent cervesa

Emilio, el jove que va matar un altre en una festa d'aniversari

Un rebuig va ocasionar que l'home perdés el seny

Emilio D., ja conegut com el pistoler de Garrido, ha estat condemnat per l'Audiència Provincial de Salamanca. S'enfronta a una pena de 36 anys de presó per matar un home i ferir de gravetat una dona.

La sentència consisteix en 22 anys per assassinat que se sumen a 12 anys per temptativa d'homicidi i dos anys més afegits per tenir armes il·lícites. També està obligat a indemnitzar la família de la víctima assassinada amb 19.300 euros i amb un 30% més, en tractar-se d'un delicte dolós. A més, haurà d'indemnitzar també la víctima que va sobreviure amb la quantitat de 267.000 euros.

El delicte es va produir el 28 d'agost del 2021. María Belén sortia a celebrar el seu 53 aniversari acompanyada del seu grup d'amics i van anar a un bar al barri de Garrido, a Salamanca.

Un cop al local, un home, Emilio D., va voler convidar María i una amiga seva a una copa. Aquestes van rebutjar l'ofrena, però, no obstant això, Emilio va tornar amb dues copes insistint.

Es va asseure al costat d'elles, incomodant-les, i s'hi va estar una llarga estona. El cambrer del bar fins i tot va arribar a intervenir i va demanar a l'home que abandonés el lloc.

Emilio es va negar i va estar tota la nit al bar. No obstant això, quan María va marxar del local amb el seu amic José María i la seva amiga, Emilio els va seguir. L'amiga es va desviar del grup i aquesta acció va ser la que la va salvar.

Un atac totalment injustificat

Un cop fora del bar l'home va disparar a les dues persones diversos trets amb la pistola que duia a sobre. José Maria va morir a l'instant, ja que havia rebut quatre trets. María, en canvi, va poder ser traslladada a l'hospital Virgen de la Vega.

Quan va arribar allà va ser ingressada a la UCI. Posteriorment i durant tot aquest temps s'ha hagut de sotmetre a sis intervencions quirúrgiques. Pel que fa a l'agressor, segons afirmen testimonis, es va desprendre de l'arma homicida i d'una samarreta negra llançant-los a un contenidor.

La policia va poder trobar i analitzar aquests objectes. I gràcies a això, hores més tard, l'assassí va ser detingut.

Emilio, en aquell moment de 32 anys, era vigilant de seguretat. Aspirava a ser policia, però cada vegada que es presentava a les proves, no aconseguia superar les psicològiques.

Durant la realització del judici, l'acusat va afirmar que s'havia begut una ampolla de whisky a casa seva. A més, va confessar haver consumit cocaïna abans de sortir.

pistola
Emilio va sortir de casa drogat i amb una pistola que va fer servir per matar un home i ferir una dona | CANVA

Pel que fa a l'arma, va explicar que la portava perquè tenia previst suïcidar-se. L'home va confessar que havia intentat fer-ho anteriorment altres vegades.

Emilio va disparar 11 trets en total entre les dues persones amb un revòlver, la llicència del qual ja no tenia. Quan la policia el va aturar una vegada estant a casa seva, allà van trobar més munició. També van trobar altres armes com ara navalles, dagues i una escopeta d'aire comprimit.

María Belén, a causa de les operacions a què es va haver de sotmetre, ha perdut mobilitat a part del seu cos. A més, encara té una bala al cap que els metges no han volgut extreure pel risc que suposa.

D'altra banda, Belén té un fill dependent i actualment no se'n pot fer càrrec a causa de les seves seqüeles. Belén va haver d'anar-se'n a viure amb els seus pares i el seu fill de 32 anys, que no parla, va haver d'anar a una residència. Diverses vides es van veure truncades aquella fatídica nit en creuar-se sense voler amb una persona que ni tan sols coneixien, la qual va acabar decidint el destí de totes.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp