Imatge d'una dependenta de botiga fent servir un datàfon

Part de la ciutat de Barcelona es queda sense internet durant hores

L'afectació ha tingut a desenes de persones sense connexió a internet

Una incidència al barri de Sant Andreu de Barcelona deixa sense internet a gran part del districte durant diverses hores. L'afectació s'ha produït aquest matí de dimecres, 28 de desembre, i ha afectat veïns i comerciants del districte. Diverses persones han explicat que han perdut la connexió amb la xarxa.

Aquest fet ha afectat tant als ordinadors com, fins i tot, les transferències bancàries, que no s'han pogut fer en molts casos. Diversos comerciants també han declarat que molts clients no han pogut pagar les seves compres amb la targeta o el mòbil i que ho han hagut de fer amb efectiu. Fins i tot, alguns han hagut de posposar el pagament per a un altre moment o dia. 

Els usuaris s'han queixat a través de les xarxes socials

La incidència s'ha produït sobretot, a Sant Andreu de Palomar, però ha arribat al barri de Navas. Fonts de Movistar han explicat al diari Betevé que hi ha hagut una afectació al servei de fibra òptica el qual ha caigut. Alguns usuaris han fet ressò a les xarxes socials demanant explicacions.

«Hola, bona tarda, incidència a les Corts, Barcelona? No tinc internet des d'aquesta matinada», declarava @UnaFanaticaCule. Per la seva banda, @10Vianita preguntava si hi havia alguna incidència a la zona de Barcelona, ja que no li funcionava internet.

En cap cas, però les fonts de Movistar han afirmat que la incidència només afectava les connexions mòbils, si bé els usuaris sense dades no han pogut connectar-se al wifi de casa. L'avaria ha durat diverses hores d'aquest matí de dimecres. 

Part de la població ja ha recuperat el servei d'internet

L'operadora O2, que presta serveis de telèfon fix, mòbil i internet, assegura que no li consta cap incidència a la zona. En alguns casos les queixes continuen, mentre que hi ha veïns i comerciants que han explicat que ja han recuperat el servei d'internet.

Durant l'avaria, alguns usuaris han rebut la resposta per part de Movistar: «El seu problema ha estat registrat. Treballem per resoldre'l de la forma més ràpida i satisfactòria possible». La incidència s'ha pogut solucionar al voltant de la una del migdia.