Archie i la seva mare

Emotiu comiat a Archie, el nen mort després de quedar-se en coma per un repte viral

La mare del menor de 12 anys ha parlat sobre la seva situació després de la desconnexió del nen

El més temut per la família ha acabat succeint. Un final llarg i angoixant per als pares que no només s'han hagut d'enfrontar a la situació del seu fill, sinó també a les autoritats en una dura lluita judicial.

Archie, el nen de només 12 anys que ha estat en coma durant quatre mesos, ha estat desconnectat aquest dissabte del suport vital. Els familiars i amics s'han unit en un comiat dolorós.

▶️ Vídeo del dia

Tot va començar per un perillós repte viral

Un cop penjat en una barana de casa seva, el petit Archie, va ser víctima d'un repte viral difós per TikTok que consistia a mantenir la respiració fins al desmai. Es tracta del Blackout Challenge, una perillosa incitació als més joves que ja ha posat fi a vuit vides, segons el The Washington Post.

Ara, i després de mesos en coma per mort cerebral i una batalla judicial, el Regne Unit segueix en commoció per la decisió de la Justícia anglesa. Flors i espelmes han inundat l'entrada del Royal London Hospital, on Archie va ser desconnectat definitivament aquest dissabte passat. No han faltat missatges de suport i força a la família del menor, que, tot i que van aconseguir prorrogar-ne la desconnexió, no han pogut evitar l'última decisió dels jutges.

Foto d'una persona amb un telèfon mòbil.
Archie va quedar en coma després de participar en un repte viral de TikTok | Getty Images
 

És per això que s'ha obert un debat sobre la decisió de la mort d'una persona. Davant de les qüestions sobre qui té decisió sobre la vida d'una persona en estat d'inconsciència, sembla que la creació d'un organisme independent mediador és la proposta amb més pes.

Orgullosos del seu fill

Devastats per la mort del seu fill, després de mesos lluitant contra la Justícia del país i amb l'esperança d'un segon ajornament, la mare del nen ho té clar: «Sé que vaig fer tot el que vaig poder. Tot.» Sense penedir-se pel que ha hagut de fer, la dona també ha aclarit que Archie «va lluitar fins al final» i que està «molt orgullosa de ser la seva mare».

La inesgotable esperança dels pares

Després de fer una ressonància magnètica, el 31 de maig, els metges van concloure que el seu estat era incompatible amb la vida. Una mort cerebral de què els pares tenien esperança que es recuperés. El 13 de juny, una jutgessa va determinar que Archie estava «mort» i que mantenir-lo endollat era «inútil».

Archie Battersbee
Els metges asseguren que Archie no tenia activitat cerebral | Cedida
 

El cas va arribar a orelles del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) de l'ONU, que va donar suport a l'ajornament.

Finalment, el Tribunal d'Apel·lacions no va cedir i va concloure amb la decisió de desconnectar el menor del suport vital. Els darrers recursos presentats pels pares d'Archie van ser rebutjats i la llarga batalla judicial va acabar amb la desconnexió total Archie Battersbee aquest dissabte.