Imatge dels peus d'un nen nedant a una piscina

Troben morta una nena d'11 anys després de desaparèixer en un parc aquàtic

Desenes de voluntaris i diversos equips d'emergències van saltar a l'aigua

El parc aquàtic on ha mort una nena d'11 anys aquest cap de setmana ha catalogat el succés que ha tingut lloc com a «desesperadament tràgic i pertorbador». Després d'una hora desapareguda, els equips d'emergències van trobar la menor, però ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Foto del parc aquàtic Liquid Leisure del Regne Unit.
Liquid Leisure és un conegut parc aquàtic del Regne Unit. | Google Maps
 

Desapareguda al parc aquàtic més gran d'Europa

Els fets han tingut lloc aquest dissabte 6 d'agost en un llac privat a Windsor, Regne Unit. Sobre l'aigua hi ha el Liquid Leisure, que asseguren que es tracta del parc aquàtic més llarg d'Europa. La mare de la menor, després d'haver perdut la pista de la seva filla, va demanar ajuda als socorristes i amics, que van cridar el seu nom per tot el llac.

A l'auxili, s'hi van sumar persones que gaudien del centre d'oci, a qui les autoritats han felicitat pel seu «coratge i valentia». «Ens van demanar a tots que cridéssim el seu nom, descrivint-la com a l'altura de les espatlles d'un adult amb cabell castany fins a les espatlles», expliquen testimonis del succés.

▶️ Vídeo del dia

La seva mare ha comunicat a la BBC que entre 30 i 40 persones, salvavides i altres nedadors van saltar a l'aigua per buscar la nena abans que arribessin els serveis d'emergència.

Bombers, ambulàncies i policia units al rescat

Després d'alertar el servei d'emergències de la desaparició de la nena d'11 anys, diversos equips de rescat es van unir a la recerca. Van ser necessaris els Serveis de Bombers i Rescat de fins a tres comtats, el Servei d'Ambulància de South Central i diversos oficials de policia, inclòs el Servei Aeri.

Imatge d'arxiu de la sirena d'un vehicle de la policia
Diversos dispositius de bombers i de policia es van unir a la recerca. | Pixabay
 

Una mort encara sense explicació

Després de més d'una hora de recerca intensa, van trobar la petita, tot i que encara no s'ha aclarit on es va trobar exactament. Ràpidament, va ser traslladada pels serveis d'emergències a l'hospital, on finalment va morir.

La policia de Thames Valley ha descrit la mort de la nena com a inexplicable. Tot i això, també han aclarit que encara es troben a «les primeres etapes de la investigació d'aquest incident per comprendre totes les circumstàncies».

Les mateixes autoritats, com també el parc recreatiu on va tenir lloc el succés, han enviat els seus «més sincers condols» a la família. També han demanat que es respecti la privadesa de la nena, per evitar especulacions del que ha passat mentre es treballa en la investigació.