L'empresa Magrudis hauria sabut des del febrer que la seva carn estava contaminada de listèria

L'empresa va ser avisada de la contaminació

Muere una de las personas afectadas por listeriosis en Sevilla
L'empresa Magrundis hauria estat al corrent des del febrer que la seva carn estava contaminada | Cedida

El Jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla, l'organisme que ha iniciat la investigació per esclarir si hi ha una responsabilitat penal darrere l'alerta sanitària per listeriosi —que recordem ha afectar a més de 200 persones i ha provocat tres morts—, ha rebut una remesa del grup Laboratoris Mircroal SCL. Aquest ha enviat un informe al jutjat que reflecteix que una mostra d'un dels lots de carn entatxonada 'La Mechá', de la mateixa empresa Magrundis, va donar positiu per listèria el passat mes de febrer.

L'informe va ser aportat a principis de setembre

En l'informe, que ha estat admès per la jutgessa instructora, Pilar Ordóñez, per avançar en la investigació, s'indica que es va avisar «amb temps i forma» a Magrundis sobre la contaminació d'algun dels seus productes pel bacteri 'listeria monocytogenes', segons va indicar el diari 'ABC' aquest divendres. ç

En l'auto d'admissió a tràmit de la querella interposada per Facua-Consumidors en Acció contra Magrundis i els seus responsables, a la qual ha tingut accés el mitjà, la magistrada del cas ha indicat que l'informe, que va ser aportat el 10 de setembre, s'ha d'incloure a les diligències d'investigació. A més a més, també ha demanat que es faciliti una còpia del mateix per a l'organisme encarregat de la investigació, és a dir, pels agents de la Unitat Central Operativa de Medi Ambient de la Guàrdia Civil.

El jutjat també va admetre a tràmit la querella de Facua, ja que els fets denunciats podrien ser consecutius d'un delicte de lesions i contra la salut pública. Per aquest motiu, s'han iniciat les diligències per esclarir els fets i decidir si se cita com a investigats als responsables de l'empresa Magrundis. Facua ha indicat que va aportar la documentació corresponent perquè la investigació també contempli els delictes d'homicidi i avort, sense perjudici d'altres que poguessin desenvolupar-se al llarg de la instrucció de la causa.

La junta serà l'acusació particular

Segons anuncia el conseller andalús de Salut i Família, Jesús Aguirre, la Junta d'Andalusia es va personar el passat dijous al jutjat d'instrucció com a acusació particular contra Magrundis. Aquest, també va criticar la falta d'«autocontrol» de l'empresa va obligar a decretar una alerta sanitària per listeriosi.

  

En declaracions als periodistes, Aguirre va declarar «no han fet els deures, no han funcionat com havien de funcionar i ens vam veure obligats a activar una alerta sanitària»., tot i això, també va voler remarcar que ja no queda cap afectat pel brot ingressat a l'UCI.

La Fiscalia de Sevilla, a principis d'aquest mes, va acordar tancar les tres investigacions que es van iniciar per les denúncies presentades pel brot del bacteri i traslladar, d'aquesta manera, la investigació al jutjat d'instrucció per unir-la a les diligències que ja hi ha obertes. Després d'investigar les denúncies presentades per la Conselleria de Salut i Família i l'Ajuntament de Sevilla, la Fiscalia va remetre les seves conclusions a l'òrgan responsable de la instrucció d'investigació, segons va informar la Fiscalia Superior d'Andalusia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari