Un empresari enfronta TV3 a la Justícia per un contracte milionari

Carlos Rodríguez-Mancheño ha interposat un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La seu de Tv3, en arxiu
L'empresari Carlos Rodríguez-Mancheño ha interposat un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

L'empresari Carlos Rodríguez-Mancheño ha interposat un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic que el va excloure de la licitació de l'acord marc del servei d'estabilitzadors de cambra (steadicam) per a les produccions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El valor del contracte pujava fins a un milió d'euros, segons informa 'Crónica Global'.

Un total de sis empresaris es van presentar a la licitació, entre ells Rodríguez-Mancheño i Raul Bujardón. Tots dos havien prestat aquest servei sobre la base d'un concurs publicat l'any 2014 al costat de tres empresaris més, però en aquesta ocasió no van ser seleccionats. Així es consta en l'acord de la mesa de contractació adoptat l'11 de febrer de 2019, segons el qual tots dos concursants havien presentat ofertes inferiors als mínims per hora establerts. Oferien 0 euros per servei estàndard en festiu i per servei addicional.

En el seu recurs davant el Tribunal de Contractes, van al·legar que les bases del concurs eren confuses i que, en qualsevol cas, no s'oferien a treballar gratis, sinó que homologaven el previ estàndard als festius i serveis addicionals. 

El Tribunal va rebutjar els recursos

El Tribunal va rebutjar els recursos, ja que les ofertes dels empresaris exclosos «contenien preus per sota dels límits mínims indicats en aquesta licitació» i «els requisits del concurs eren comprensibles, per la qual cosa la decisió d'exclusió de la mesa de contractació no s'aprecia errònia ni infundada». 

Finalment, el contracte va ser adjudicat a Lasarte, Morató i Eduard Dib de Lara. Els dos primers repeteixen càrrec. D'aquesta manera, Rodríguez Mancheno ha decidit acudir a la Justícia, que decidirà si va ser legal un dels contractes logístics més importants de la televisió catalana.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari