Busquen un emú rescatat que va desaparèixer d'una finca al Gironès

La propietària està oferint una recompensa a qui pugui trobar aquest exòtic animal

Emú desaparegut a Llagostera (Gironès) el passat 12 d'agost de 2020.
Aquest és l'emú que ha desaparegut d'una casa a Llagostera, al Gironès | Facebook

Macabre robatori el que ha denunciat una veïna de Llagostera (Gironès), qui assegura que li ha desaparegut de casa seva un emú. Es tracta d’un exemplar que havia estat rescatat per una protectora de Parets del Vallès (Vallès Oriental) i que va desaparèixer el passat dimecres.

Tal com informa Deborah Pinto, la propietària de l’emú i col·laboradora de rescats de fauna autòctona i animals exòtics, els fets ja han estat denunciats a la Policia Local i ara busca la col·laboració ciutadana.

Noves pistes sobre el crim

La emú desapareguda és una femella i va ser rescatada per una protectora després que el seu amo renegués de cuidar-la. A finals de juliol, Deborah Pinto va portar-la a la seva propietat per sanar-la i protegir-la. Aquest passat dimecres, però, Pinto va arribar a casa seva i va trobar-se la porta mal tancada i moltes plomes arreu del lloc.

Segons les últimes actualitzacions que la mateixa Pinto ha compartit a les seves xarxes, alguns testimonis van veure una furgoneta Fiat Ducato de color blanc sortint de la seva propietat cap a les 21.40h del passat 12 d’agost.

Segons explica la col·laboradora de rescats de fauna autòctona, a casa seva l’emú –un ocell semblant a un estruç- convivia amb els seus gossos domèstics. «Hi havia arribat feia un mes i mig o dos mesos, després que la protectora contactés amb mi per si me’n podia fer càrrec», afirma Pinto.

A través de les seves xarxes socials, Deborah assegura que recompensarà amb una suma de diners a aquell qui aconsegueixi alguna mena d’informació de l’animal desaparegut.

Deborah Pinto és una gran amant dels animals exòtics i la fauna autòctona, tal com ella mateixa deixa veure. És per això que col·labora rescatant aquesta mena d'espècies. Una protectora va trucar-li per intentar buscar una casa per aquesta emú, i Pinto no va pensar-ho dos cops abans d'acceptar. Ara, busca desconsoladament els culpables d'aquesta pèrdua.


Comentaris

envia el comentari