Dos encaputxats ataquen amb pintura un autobús turístic a Barcelona

L’atac es va dur a terme abans de les 20.00 hores a l'avinguda del Tibidabo
L'autobús, que ja va patir un atac similar el 2017, no va poder continuar la seva ruta prevista | @Batzac_BCN

 

Ahir a la nit es va produir un atac per part de dos encaputxats a un autobús turístic de Barcelona amb globus plens de pintura blanca, els quals van impactar contra el vehicle i van afectar 8 dels passatgers que anaven a l’autobús en aquell moment.

 

Segons han informat fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’atac es va dur a terme abans de les 20.00 hores d’ahir, dimarts 16 de juliol, al peu de l’avinguda del Tibidabo de la capital catalana.

 

 

Els dos encaputxats es van acostar al vehicle quan es trobava aturat a la parada i li van llençar diversos globus plens de pintura. A més, també van posar adhesius amb el lema: «El turisme mata els barris», escrit en diversos idiomes. Quan van acabar el seu atac, els responsables van fugir corrents.

 

8 ferits per l'atac

Els 8 passatgers que es van veure afectats per l’atac, tots turistes, van ser atesos als locals de Turisme de Barcelona, on els van facilitar roba de recanvi i els van oferir l’assistència que requerissin.

 

Cap a les 21.00 hores, es va posar una denúncia per part de la companyia de servei turístic pels fets explicats. Els Mossos d’Esquadra esperen ampliar en les pròximes hores amb la valoració dels danys causats, tant a la carrosseria del vehicle com en la interrupció del servei de l’autobús afectat, els parabrises del qual va quedar completament ple de pintura.

 

El conflicte

Batzac Joventuts Llibertàries ha publicat al seu compte de Twitter una fotografia de l’autobús atacat, en la que defensen el següent: «Aquest autobús no pinta res aquí. El turisme comporta: pujada de preus, expulsió del veïnat, pèrdua d'economies locals, augment de la precarietat laboral... Entre d’altres». A més, afegeixen lemes a la seva publicació com «#TouristGoHome, #ElTurismeMataElsBarris i #VeïnesVsTuristes».

 

 

Precisament, l’autobús que ha patit aquest atac ja va patir l’any 2017 un altre atac similar. Fa dos anys, uns desconeguts van pintar els parabrises el mateix lema: 'El turisme mata els barris'.

 

També pots llegir...