Diverses persones en els aldarulls després d'una concentració contra les restriccions per la segona onada de la Covid-19

Enfrontaments entre contraris a les restriccions pel coronavirus i els Mossos a Barcelona

L'acte ha començat cap a les cinc de la tarda i segons la Guàrdia Urbana ha reunit unes 1.500 persones

El centre de Barcelona ha estat escenari d'un seguit d'aldarulls i enfrontaments entre els participants d'una concentració de rebuig a les restriccions per la covid-19 i els Mossos d'Esquadra. L'acte ha començat cap a les sis de la tarda i segons la Guàrdia Urbana ha reunit unes 1.500 persones de signes molt diversos, persones amb negocis afectats per les restriccions, altres d'ideologia cupaire o també negacionistes de la covid.

Durant tota l'hora han llançat petards, pots de fum i altres objectes, però cap a tres quarts alguns dels concentrats han començat a tirar objectes més contundents i tanques de seguretat. Ha estat aleshores quan els Mossos han carregat amb les furgonetes amb què custodiaven l'acte i l'han dissolt.

La policia ha dispersat els manifestants

La policia ha dispersat els manifestants i n'ha arraconat alguns a l'entorn del carrer Jaume I. Molts, però, han fugit corrent cap a Via Laietana, i els Mossos han començat a perseguir-los amb les furgonetes. Posteriorment, i segons han explicat els Mossos d'Esquadra, els concentrats han fet barricades i han seguit llançant petards i pots de fum contra la línia policial. També hi ha hagut mobiliari urbà cremat, principalment contenidors. Una persona ha resultat ferida per un cop de pedra al cap.

Al carrer Jaume I alguns dels manifestants han fet una petita barricada amb blocs de pedres i han encès un foc. S'han repetit petites barricades amb jardineres al final del carrer. A Via Laietana han encès dos focs, un que ha cremat un patinet elèctric i, mes endavant, un contenidor.

Durant la concentració s'han cridat consignes com ara 'llibertat', 'volem treballar', 'Govern dimissió', 'el pueblo unido jamas será vencido', 'a por ellos' o 'izquierda y derecha son la misma mierda'. Molts dels concentrats no duien mascareta o la duien mal posada.

Un cop s'ha dispersat la concentració han continuat els enfrontaments amb la policia als carrers adjacents a la plaça Sant Jaume, diversos dels quals s'han hagut de tallar al trànsit. Els Mossos han explicat que han estat enfrontaments «violents» amb grups dispersos de persones, algunes encaputxades, que han fet llançaments a la línia policial.

A banda, a la plaça Urquinaona, a conseqüència dels focs de mobiliari urbà, han caigut llums de Nadal. De fet,  els Mossos han detingut fins al moment dues persones presumptament relacionades amb els aldarulls que hi ha hagut a la zona de la plaça de Sant Jaume després d'una concentració contra les restriccions per la covid.