Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general dels cossos d'emergència treballant a l'edifici ensorrat

A l'edifici ensorrat a Peníscola hi havia un altre difunt i demanen el seu rescat

Un belga vol buscar l'urna amb les cendres del seu pare entre la runa de l'edifici ensorrat a Peníscola

L'esfondrament d'un bloc d'apartaments a la localitat castellonenca de Peníscola, on van morir tres persones, segueix portant cua. Diversos dies després, el succés torna a estar d'actualitat a causa d'un propietari dels apartaments que es van enfonsar.

Abel Coupeau, un belga de Gent de 43 anys, és amo d'un dels apartaments de l'edifici de Font Nova que dimecres passat va acabar fet miques. L'home està buscant tota mena d'ajuda per veure com i quan pot recuperar una urna metàl·lica on guarda una cosa molt especial.

L'objecte que guardava des de fa uns anys era una urna amb les cendres del seu pare. I les tenia guardades a l'armari del seu pis perquè volia escampar-les sobre el mar que banya la localitat costanera de Peníscola. Un desig que, avui dia, no sembla gens senzill pel qual explica ell mateix.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Abel vol recuperar les cendres del seu pare dins de l'edifici ensorrat

Abel explica a 'El Periódico Mediterráneo' que va estar al seu apartament fins una setmana abans de l'ensorrament de l'edifici. El cas és que diumenge passat va tornar de nou a Espanya perquè vol recuperar «part de la meva vida, al meu pare».

Parlem d'una història commovedora d'un ciutadà belga que s'ha vist sorprès per aquest succés. Tot va canviar per a ell fa tot just una setmana quan va veure el que passava amb el seu habitatge de vacances dels últims anys.

Aquest ciutadà belga no sap a qui acudir perquè pugui recuperar aquesta urna tan valuosa per a ell. I no és perquè no ho hagi intentat diverses vegades i no s'hagi molestat a trucar a diferents portes.

«Vam arribar i vam veure a la Guàrdia Civil per la zona de l'ensorrament, però ens van dir que no era competència seva. Ens van remetre a parlar amb la Policia Local i aquesta als Bombers de la zona. Ells van entendre el meu problema, una cosa molt sensible i personal, però ells no poden fer res sense una ordre policial», afirma Coupeau.

El belga té clar que l'urna amb les cendres del seu pare no s'ha trencat

Fins al moment, Abel ha buscat ajuda en el Consolat belga, que es localitza a Alacant. «Em van dir que era una cosa personal i aquí ells no podien fer res. Em sento molt decebut i desemparat pel meu Consolat», va dir.

Coupeau va aclarir que està convençut que l'urna amb les cendres del seu pare està gairebé intacta i vol recuperar-la sigui com sigui. «No sé ni què fer», es lamenta aquest belga de 43 anys.

«El meu pare i jo vam descobrir Peníscola el 2015 i ens vam enamorar d'ella. Poc temps després va morir víctima d'una llarga malaltia, i els seus desitjos eren venir a morir a aquesta ciutat, i que les seves cendres fossin escampades al mar. M'agradaria que el seu desig es pogués complir, ja que en el seu dia no va poder», denuncia aquest ciutadà belga.

El que més vol en aquest moment és que es treballi el més ràpid possible a la zona de l'esfondrament. I així, podrà estar més a prop d'accedir a aquesta urna. Quan ja es pugui passar a aquesta zona, un cop treta la runa, buscarà amb afany aquest objecte que té un gran valor sentimental per a ell.

Així tot, veurem finalment si la sort acompanya aquest home que, sense esperar-ho, s'ha trobat amb una situació dantesca. Ha perdut el pis que tenia en propietat a Peníscola i, a més, una considerable quantitat de pertinences, entre d'altres l'esmentada urna.