Arma de foc.

L'ensurt dels Mossos en decomissar un bolígraf: un aparell més propi de James Bond

Era una arma de foc

Surrealista succés al Baix Llobregat. La policia catalana ha interceptat una plantació de marihuana formada per més de 500 plantes. Encara que això no ha estat el més rellevant, ja que enmig de l'escorcoll han trobat una arma de foc, si més no peculiar.

En la investigació, els agents van localitzar una arma de foc en forma de bolígraf i diversos cartutxos del calibre 22, una de les mides més petites que s'utilitza en armes petites i lleugeres com la interceptada per les autoritats.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte responsable d'una plantació de marihuana a una casa unifamiliar d'Abrera, al Baix Llobregat. La policia el va arrestar i va desmantellar el cultiu aquest dilluns 16 de maig. 

En l'operació, a la urbanització Ca n'Amat, els agents van comissar una arma de foc amb forma de bolígraf i cartutxos del calibre 22. 

També es va endur més de 500 plantes de marihuana i 300 cabdells assecats i preparats per ser venuts. 

L'arrestat és un home de 44 anys que està acusat d'un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença d'armes. Després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs.

Tres detinguts a Collbató

Tres homes de 55, 30 i 20 anys han ingressat a la presó després d'haver estat detinguts el dilluns 9 de maig com a presumptes responsables d'una plantació de marihuana a Collbató, Baix Llobregat, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

La investigació va començar al mes de febrer durant un patrullatge preventiu contra els robatoris amb força a domicilis. Els agents van sospitar del conductor d'un vehicle que mantenia una actitud vigilant abans d'entrar en una casa. 

A partir d'això es va començar a vigilar l'immoble i es va poder determinar que a dins hi havia una plantació de marihuana. A fora hi havia utensilis propis de cultius d'aquest tipus, i també van comprovar que hi havia un consum elevat d'electricitat.

Amb tots aquests indicis, els Mossos van fer una entrada i perquisició a la casa, i hi van trobar 450 plantes i 73 quilos de cabdells preparats per a la distribució. Tècnics de la companyia elèctrica van determinar, a més, que la plantació estava connectada il·legalment a la xarxa principal de distribució.

Segons els càlculs del cos policial, el valor total de la marihuana intervinguda superaria els 130.000 euros al mercat il·legal. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor en va decretar l'ingrés a presó.