Un jove sobre un patinet elèctric

Ensurt a Palència: Un menor d'edat, greument ferit després de ser atropellat

El conductor del turisme conduïa sota els efectes de les drogues

Els veïns de Palència es van emportar un gran ensurt en veure estès a terra i sagnant un jove de 16 anys després de ser atropellat. El tràgic accident va tenir lloc diumenge a les 17.29, uns moments abans que el servei d'emergències rebés la trucada d'auxili.

Inconscient i sagnant a terra

El jove circulava amb patinet elèctric per l'avinguda dels Vacceos de Palència, a l'altura del Col·legi Públic d'Infantil i Primària Sofia Tartilán, quan va ser atropellat per un turisme. El menor va quedar estès inconscient a terra amb ferides i hemorràgies.

Foto d'una ambulància d'emergències davant de l'hospital de San Telmo de Palència.
Va haver de ser atès a l'hospital per ferides de gravetat a les cames i al cap. | Europa Press
 

La trucada al 112 de Castella i Lleó va mobilitzar els equips d'emergència. Els primers a arribar van ser els agents de la Policia Local, que van socórrer la víctima de l'atropellament fins que va poder arribar l'equip de sanitaris.

Traslladat a l'hospital amb ferides greus

El centre coordinador d'urgències (CCU) d'Emergències Sanitàries va enviar ràpidament una UVI mòbil al lloc dels fets. Després de rebre uns primers auxilis per part dels agents, el ferit va ser traslladat immediatament al Complex Assistencial Universitari de Palència, amb lesions greus en una cama i al cap.

Va donar positiu en drogues

Des de l'Ajuntament de Palència informen que l'autor de l'accident és un home de 41 anys que conduïa de manera temerària i sota els efectes de les drogues. L'equip d'atestats que es va presentar al lloc d'atropellament li va fer una prova d'alcoholèmia i drogues al conductor del turisme. El resultat de la prova va donar positiu en cocaïna i metamfetamines, i per això l'autor ha quedat a disposició judicial, segons el comunicat de la Policia Local.

El menor es troba estable i, per sort, ha pogut sobreviure a l'accident. Tot i això, asseguren que «el consum d'alcohol i drogues va causar el 27% dels accidents mortals l'any 2020». Són les dades que recull la Direcció General de Trànsit (DGT) i que una vegada més alerten de l'alt risc que suposa conduir sota els efectes de les drogues.