Fotomuntatge d'un nen amb una canya de pescar i Aran Chada.

Aran, el pare desaparegut fa dos dies en un llac: s'hi va llençar per salvar el fill

Les autoritats italianes i angleses encara no tenen cap pista sobre el seu parador

Des de dissabte passat, 23 de juny, les autoritats italianes estan treballant per trobar el pare que va desaparèixer en un llac. L'home, natural de Leicestershire, estava de vacances quan es va precipitar al llac després de veure que el seu fill estava en perill.

Concretament, la desaparició ha tingut lloc al llac Garda, el llac més gran d'Itàlia, al nord del país. Aquesta família anglesa va viatjar al país per celebrar un aniversari. Navegava per un dels seus llacs en una barca llogada quan un dels seus dos fills va començar a ofegar-se.

Imatge d'agents de salvament buscant al nen perdut al riu Miño
Els serveis d'emergència i les autoritats italianes hi treballen des de dissabte. | Agències
 

Desaparegut al llac més gran d'Itàlia

Aran Chada, el pare de 51 anys, es va adonar que el seu fill de 14 anys es començava a ofegar mentre es banyava. No va dubtar ni un instant a saltar de la barca i socórrer el menor.

Amb una mica d'esforç, el jove va aconseguir sortir de l'aigua sa i estalvi. Tot i això, Chada, per motius que encara es desconeixen, no va aconseguir pujar a la barca.

Una testimoni d'aquell moment terrible ha explicat als mitjans italians què va veure. «Estàvem a uns 100 metres de la riba quan vam sentir una dona cridar demanant ajuda. Vaig mirar cap amunt i ella estava en una barca amb dos nens cridant i assenyalant l'aigua, així que vam trucar als serveis d'emergència i van arribar molt de pressa».

Dos dies de recerca sense resultats

La ràpida actuació dels serveis i les diverses hores de treball intens no van ser suficients per trobar el cos de l'home i la recerca va haver de ser ajornada fins a l'endemà. El matí de diumenge es va reiniciar, sense aconseguir cap pista del parador del desaparegut.

Antonello Ragadale, comandant de la guàrdia costanera de la zona italiana, ha afirmat que estan «fent tot el possible per trobar el seu cos». Alhora, explica que els bussejadors no han aconseguit arribar en helicòpter a algunes zones per una plataforma rocosa que els ho impedeix. Els minisubmarins de control remot tampoc no han fet cap troballa fins ara.

Imatge d'un helicòpter de rescat sobre l'aigua
Les tasques de recerca del cos continuen sense obtenir cap resultat. | Pixabay
 

Una decisió 'molt valenta'

Les autoritats i els ciutadans han valorat l'actuació del pare com un acte heroic i exemplar. «El pare va ser molt valent pel que va fer. Va veure el seu fill en perill i va fer el que qualsevol pare faria i va intentar salvar-lo, a més, ho va aconseguir», exalça el mateix comandant Ragadale.

Els mitjans i les autoritats britàniques estan en contacte amb els italians, atents a qualsevol novetat sobre la desaparició d'Aran Chada. Alhora, el Ministeri de Relacions Exteriors del Regne Unit ha donat suport a la família del desaparegut, encara amb l'esperança de poder trobar el cos.