Imatge de l'incendi que ha tingut lloc a Vilanova durant la festa major.

Ensurt en una Festa Major: salta una espurna en plena cercavila i incendia una casa

Els fets van tenir lloc a Vilanova i la Geltrú, durant la cercavila de foc per la recuperació del Drac del Nona

La Festa Major és, ineludiblement, sinònim de xou i alegria. És, de fet, una de les màximes de l'estiu. A Vilanova i La Geltrú ho saben bé, on aquest diumenge celebraven la cercavila de foc per la recuperació del Drac del Nona.

Al pas del seguici dels elements festius per l’avinguda Francesc Macià, però, van patir un bon ensurt. Una espurna de la cercavila va saltar a un edifici i aquest es va incendiar ràpidament. Per sort, l'incendi no va causar ferits. El que sí que es van endur els veïns va ser un bon esglai a causa del virulent incendi

Els Mossos d'Esquadra van evacuar la zona i també els carrers propers, i els Bombers de la Generalitat s'hi van personar minuts després per a poder apagar les flames. Els fets van tenir lloc el passat diumenge, 24 de juliol. 

Només un ensurt

«El foc, causat per una guspira, ha afectat al primer pis de l'immoble i s'han produït desperfectes, però afortunadament no hi ha hagut ferits. A hores d'ara l'incendi està sufocat», van dir des de l'Ajuntament després dels fets. 

Els Bombers de la Generalitat, que van comptar amb la col·laboració dels Bombers de Vilanova, van explicar que es tractava d'una primera planta i que el foc s'havia produït en una casa unifamiliar. 

A les 21.48 hores el foc es va donar per apagat i els Bombers s'hi van personar amb fins a quatre dotacions. 

▶️ La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu