Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rituals xamànics al Berguedà

Surrealista: Enxampats en ple ritual xaman amb consum de drogues a Catalunya

Les persones detingudes estan acusades de delictes contra la salut pública

Surrealista troballa de la Policia Nacional al Berguedà. Els agents van desmantellar una organització dedicada a realitzar rituals xamans on es consumien estupefaents com l'ayahuasca. Es tracta d'una beguda indígena, la qual pot provocar al·lucinacions i alteracions en la percepció i la cognició.

La Policia Nacional va detenir dissabte passat a dues persones al Berguedà per organitzar rituals de xamans amb consum d'ayahuasca. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública. Els agents van intervenir quan estava a punt de començar un d'aquests rituals, on sota diversos pretexts, s'oferien substàncies psicoactives.

Les sospites sobre aquesta activitat provenen de la col·laboració ciutadana, que va alertar la policia. Entre els arrestats hi ha una dona que es feia dir 'sacerdotista xamànica', psicoterapeuta i entrenadora, que oferia diverses tècniques com reiki.

Durant el ritual es consumia ayahuasca, que es presentava com a medicina, així com altres substàncies psicoactives prohibides. De fet, la dona era presentada com a 'dona medicina' en al·lusió a les substàncies que administrava i era assistida en celebracions pel denominat 'músic medicina'.

L'ús d'aquestes substàncies funcionava com a eina de captació i control dels assistents, així com a font de finançament de les activitats dels organitzadors. En alguns casos, les substàncies eren emprades com a teràpia substitutiva de la medicina convencional, cosa que facilitava la manipulació mental dels consumidors.

Durant el registre es va intervenir diners en metàl·lic i diverses substàncies psicoactives, com ayahuasca, 'rapé', bolets al·lucinògens i 'san pedro'. A més, es van interceptar 700 grams de marihuana. Per aquest motiu, les persones detingudes estan acusades de delictes contra la salut pública.

Macrodispositiu dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) han desplegat aquesta matinada de dissabte un macrodispositiu policial a la discoteca del Paral·lel on va morir un jove apunyalat fa 15 dies i que ha sigut escenari de diversos aldarulls en els darrers mesos.

Més de 100 agents de Mossos i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han accedit a l'interior de la discoteca Brisas del Caribe i han escorcollat tots els assistents. Segons el balanç final de la policia, s'ha arrestat un jove per una ordre pendent de detenció, s'han aixecat 11 actes administratives per tinença de substàncies estupefaents.