Camió de bombers i bomber en un incendi

Irresponsabilitat total: Enxampen 2 joves provocant incendis en plena onada de calor

Dos joves han provocat dos incendis a Palafrugell

Després d'uns dies crítics pels boscos catalans a causa dels focs del Pont de Vilomara i d'Àger, la Policia Local de Palafrugell, a la comarca del Baix Empordà, ha detingut dos joves per provocar dos incendis més.

Les altes temperatures i la sequera són el pitjor enemic dels espais naturals aquest estiu. El risc d'incendi és molt elevat a tot el territori català, però a Palafrugell estan dins del nivell 3 del Pla Alfa. Per aquest motiu, l'acte dels dos joves ha estat especialment irresponsable. 

Un dels incendis provocats a Palafrugell
L'alerta d'uns testimonis va ajudar a identificar els joves | ACN

Els fets han tingut lloc aquest diumenge a primera hora del matí. Dos joves que anaven en bicicleta van encendre primer una zona d'arbustos i matolls propera a l'autovia entre Palafrugell i Calella. I poc després, també van fer foc a una zona de canyissars propera al camí de ronda que porta cap al poble.

Gràcies a l'alerta d'uns testimonis, que van trucar a comissaria, els agents van poder avisar ràpidament els Bombers i la cosa no va anar a més. La policia va localitzar poc després els joves, que duien un encenedor al damunt, i els va detenir pel delicte.

Afortunadament, els Bombers van poder extingir els focs ràpidament, però si no s'hagués donat l'avís, aquest succés podria haver esdevingut una tragèdia.

S'ha estabilitzat l'incendi d'Àger

Aquest dilluns, en mig de les tasques per extingir el foc del Pont de Vilomara, es va decretar un altre incendi a Àger, a la comarca de la Noguera

Imatge de l'incendi a Àger el dilluns 18 de juliol.
L'incendi a Àger continua cremant | ACN

Si bé en un principi no ha estat un incendi massa gran, el difícil d'accés de la zona ha dificultat la feina dels Bombers. Tanmateix, Bernat Solé, el delegat del Govern a Lleida, ha confirmat que l'incendi ja està estabilitzat. Recorda, això sí que «estabilitzat no vol dir en cap moment apagat, sinó que no es belluga. Els mitjans continuen treballant».

La darrera actualització xifra en 71,14 hectàrees cremades, totes dins del PEIN Serra del Montsec. Hi treballen 26 camions i 8 mitjans aeris que remullen els punts calents en ambdós flancs per evitar revifalles i que el foc no avanci per el vessant d'Àger i per la de Castell de Mur (Pallars Jussà).