Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Edifici de l'explosió a Madrid

Ernesto, mort als 21 anys a l'explosió de Madrid: «estava complint un somni»

Una fuita de gas va provocar la deflagració en què van morir dos operaris, Ernesto i el seu company Álex

Ernesto López Beato, de 21 anys, és un dels dos operaris morts a l'explosió mortal de divendres a Madrid. Estava fent tasques de lampista a la tercera planta de l'edifici del barri de Salamanca on es va produir la deflagració. Dues persones van morir i 19 van resultar ferides.

L'altre mort és Miguel Alexander, hondureny de 27 anys, casat i amb dues filles petites. Ernesto i Álex estaven treballant junts en el moment en què es va produir l'explosió i part de l'edifici es va ensorrar. Ernesto treballava a l'empresa del seu germà, que també era a l'edifici.

Aquesta era precisament la seva il·lusió, treballar amb el seu germà, i havia estudiat per conseguir-ho. Així ho afirma el seu pare, Miguel, segons el qual Ernesto «era el noi més feliç del món amb la feina, els amics i la parella». La tragèdia ha causat una gran commoció a Recas (Toledo), d'on era natural el jove.

Havia aconseguit complir el seu somni

Divendres passat, una fuita de gas va desencadenar la tragèdia en unes obres de reforma d'un edifici al centre de Madrid. L'explosió va provocar l'esfondrament parcial de l'edifici amb la mort de dos operaris, Ernesto i Álex. Els joves van quedar sepultats sota la runa.

Explosió al barri de Salamanca de Madrid
Així va quedar l'edifici afectat per l'explosió al barri de Salamanca (Madrid) | CEDIDA

Eernesto López Beato tenia 21 anys i era natural de Recas, una petita localitat de Toledo. Era el menor de quatre germans i l'únic que continuava vivint amb els pares. El seu somni era treballar a l'empresa del seu germà gran, i per això es va dedicar de valent als seus estudis.

Va estudiar un cicle formatiu de fred i calor i energies alternatives, i finalment va poder complir el seu somni. «Aquesta era la seva il·lusió, ho va estudiar per poder treballar amb el seu germà», afirma el seu pare. Divendres passat estava fent tasques de lampista al costat del seu company Álex quan es van veure sorpresos per l'explosió.

Comiat a la intimitat

«Era tot cor, una persona extraordinària, no sabem com en sortirem d'aquesta», assegura el seu pare Miguel. Era el petit de quatre germans, amb el següent s'hi portava 11 anys i amb els altres 12 i 17. S'havia convertit en el nen de la seva mare, que es troba devastada per la seva pèrdua.

«A mi em costarà, però ella no se'n sortirà», assegura el pare d'Ernesto després del que va passar. Segons explica, «era esportista i va jugar des de petit al club esportiu de la localitat, en totes les categories». Als 19 anys va deixar l'esport i es va posar a treballar, fins que s'ha produït la tragèdia.

La seva família i els seus amics li van vetllar en la intimitat al tanatori de Toledo, i tenen previst incinerar-lo. «No hi haurà missa, farem alguna cosa a nivell personal amb les cendres, però la meva dona no se'n vol separar», afirma Miguel. Aquest taxista ha perdut el seu fill poc després de perdre el pare.

Consternació a l'entorn

La commoció ha arribat fins al col·legi César Cabañas Caballero, on va estudiar Ernesto. En una publicació a Facebook van voler acomiadar-se'n. «Volem transmetre el nostre més sentit condol a la família, i acompanyar-los en aquests moments difícils oferint tot el nostre suport».

Bomber treballant al lloc dels fets
Els bombers treballant al lloc dels fets divendres passat   | CEDIDA

«Pobres nois, és una tragèdia», deien els veïns davant de l'edifici convertit en ruïnes. Alguns esperaven per poder recuperar alguns estris, encara atònits pel que ha passat de forma inesperada. Tot va començar divendres passat, a les 13.30 hores, per una fuita de gas.

Ernesto i Álex van percebre una forta olor de gas i van baixar al soterrani per tallar el subministrament de la vivenda. Però alguna cosa va sortir malament i l'edifici construït el 1940 va saltar pels aires deixant-los penjats per la runa. 15 dels 19 ferits van ser atesos en un hospital de campanya.