Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

L'error de Tomàs Gimeno que dona noves pistes sobre on poden ser Anna i Olivia

Un detall a la llanxa de el pare de les nenes desaparegudes a Tenerife obre noves possibilitats als investigadors

Segueix sense saber-se on es poden trobar Anna i Olivia, les nenes d'1 i 6 anys desaparegudes a Tenerife al costat del seu pare, Tomàs Gimeno. Els investigadors de la Guàrdia Civil continuen treballant en diversos fronts. Un d'ells és que l'home es desfés de les seves filles en alta mar. És per això que des de diumenge s'està treballant amb un sonar i amb el vaixell Ángeles Alvariño. Però aquesta no és l'única línia d'investigació, ja que hi ha nous indicis que han aparegut a la llanxa que el desaparegut va deixar en alta mar.

La benemèrita segueix analitzant els passos que ha donat i la personalitat de Gimeno. L'objectiu és veure si va cometre algun error que els pugui donar noves pistes sobre el seu parador. Es treballa amb les dues opcions més clares, que les nenes no sortissin de Canàries vives o que es trobin en un altre país, principalment d'Amèrica. Mentrestant Beatriz, la mare les nenes, intenta seguir mantenint les esperances intactes de tornar a veure a les seves filles.

S'amplia la zona de recerca de les nenes desaparegudes gràcies a la llanxa

Els agents de la Guàrdia Civil han tornat a trobar un nou indici en l'embarcació de Tomàs Gimeno que dona noves ales a el cas. Va ser amb aquesta amb la qual se'l va veure anar a la mar amb diversos paquets per després tornar a port de Tenerife. Més tard es tornaria a embarcar i ja no seria vist mai més.

Un dels últims anàlisis que han fet els investigadors és el dipòsit de benzina de la barca. Estan intentant esbrinar a quina zona volia anar el pare després d'abandonar l'illa amb la mateixa. S'ha pogut determinar que va utilitzar 150 litres de combustible. En aquesta mateixa llanxa s'havia trobat sang que finalment es va confirmar que era de Tomàs però que era de fa bastants mesos.

Aquesta dada pot ser de gran ajuda per a la investigació. Segons explicava el periodista Nacho Abad a la COPE, serveix per establir un diàmetre dins de les Illes Canàries. Es podrà saber de manera més precisa fins a quins llocs es va poder desplaçar aquella nit del 27 d'abril. El que apuntava també el criminòleg és que la zona de recerca s'hauria reduït bastant respecte a la zona establida inicialment.

El que s'havia concretat és que les tasques de rastreig es centraran a Tenerife i les seves illes més properes. I és que el pare d'Anna i Olivia no va tenir en compte la informació que deixava amb la seva embarcació. Aquest error pot acabar sent clau per intentar localitzar les nenes.

Des que va ser trobada a la deriva, la barca de Gimeno s'ha convertit en un focus central de la investigació. Sense ella, possiblement hauria estat més difícil seguir tots els passos que va fer el pare de les nenes. Parlem que aquest va ser captat dues vegades per les càmeres de la marina de Tenerife embarcant-se en alta mar, abans de desaparèixer.

Un mes sense Anna i Olivia

Cal recordar que el passat 27 de maig es complia un mes des de la desaparició de les dues germanes i el seu pare. Des de llavors se les ha seguit buscant amb la meta que les petites puguin tornar aviat amb la seva mare.

Abad també ha volgut insistir sobre un punt molt important per intentar trobar-les. I és que tot i que és molt important difondre les seves imatges reals, les nenes poden haver canviat d'aspecte. Són encara molt petites i qualsevol canvi pot ser molt ràpid, complicant el fet de poder identificar-les.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]