Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de recurs d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

Commoció a l'Alt Empordà: detenen un professor de judo per abusar dels seus alumnes

Tres mares van imposar una denúncia per presumptes abusos sexuals a les seves filles

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns 8 de novembre a un professor de Judo de Vilafant (Alt Empordà) per abusar dels menors d'edat als quals els feia classe.

La investigació va començar el 4 de novembre després que tres mares presentessin una denúncia als Mossos de Figueres per presumptes abusos sexuals a les seves filles, i està previst que l'acusat passi a disposició judicial aquest dimarts 9 de novembre.

L'associació imparteix classes de judo en més localitats

L'arrestat, de 30 anys i sense antecedents, és docent i president de l'Associació Hajime, que ofereix classes de judo a altres municipis a part de Vilafant, com són Castelló d'Empúries, Vilamalla, Cabanes o la Bisbal d'Empordà.

Segons consta a la web de l'entitat, l'acusat és cinturó negre de judo, té la titulació de tècnic i defensa personal de nivell I i és monitor i director de lleure titulat. A més, també és secretari de l'associació Judo Alt Empordà i ha fet diversos cursets relacionats amb el món del lleure i l'esport.

Encara que les sessions d'entrenament del club es feien a la sala polivalent municipal, l'Ajuntament no ha volgut fer declaracions sobre els fets.

Els abusos sexuals podrien haver començat fa cinc anys

L'advocada i portaveu de les famílies afectades, Olga Carbonell, ha demanat «prudència», ja que la investigació acaba de començar. Tanmateix, Carbonell ha assegurat que els presumptes delictes haurien començat, almenys, fa cinc anys. «No es pot descartar res i serà part de la investigació determinar si hi ha més implicacions», ha argumentat l'advocada.

A més, ha continuat afegint que estem parlant de fets «molt greus» i que les mares de les menors que van denunciar els fets van assabentar-se la setmana passada. «En menys de 24 hores es va posar en coneixement dels Mossos i es van activar tots els protocols» ha explicat Carbonell.