Imatge de les restes càrnies abocades a la Noguera

Un escorxador aboca restes animals en una finca agrícola a la vista de tothom

Els Agents Rurals han denunciat els responsables

Els Agents Rurals han denunciat a un escorxador d'Artesa de Segre, a la comarca lleidatana de la Noguera, per abocar restes càrnies en una finca agrícola.

Tal com es pot veure a la imatge publicada pels mateixos agents a través de les xarxes socials, els responsables de l'escorxador han permès l'abocament de  restes dels animals  en una finca. En aquest sentit, es veu la carn amuntegada i a l'aire lliure, sense cap mena de control o protecció.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els ecologistes d'Ipcena exigeixen la clausura d'un escorxador a Navès 

Aquesta no és la primera vegada que donen el toc d'alerta per les males pràctiques d'alguns escorxadors de la demarcació de Lleida. De fet, ja al 2018, l'entitat ecologista Ipcena va denunciar davant l'ACA els abocaments d'aigües residuals que presumptament realitzava l'escorxador del pla d'en Ros a Navès (Solsonès) propietat de l'empresa Comercial Salvi. 

Els vessaments d'aigua i sang sense tractar van ser localitzats al torrent Mal, afluent del riu Aiguadora, per un ramader propietari d'un pou a pocs metres de l'escorxador. Un equip del Seprona de la Guàrdia Civil va iniciar una investigació. Els ecologistes d'Ipcena exigien la clausura de l'escorxador mentre no es resolgués el problema, la restauració de la part contaminada i que s'imposés una sanció econòmica a l'empresa. El portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez, va criticar l'empresa per haver comès «frau», ja que tota l'aigua que havien vessat, es van estalviar de portar-la a la depuradora.

També et poden interessar...