Terrassa

S'esfondra part d'una casa al centre de Terrassa

Els Bombers de la Generalitat estan treballant en el succés

Tràgic succés a Terrassa, al Vallès Occidental, on s'ha esfondrat un habitatge. Els fets han tingut lloc aquest migdia i segons les primeres informacions, no hi hauria cap persona atrapada a les runes encara que els Bombers de la Generalitat estan treballant a contrarellotge per tal d'assegurar-se'n.

Els Bombers de la Generalitat treballen des d'aquest dimarts al migdia en l'esfondrament parcial d'un immoble al carrer de la Rutlla, al centre de Terrassa, ja que gran part de l'estructura d'un habitatge s'ha enfonsat. A més, a la planta baixa de l'immoble hi havia un establiment de restauració.

L'avís s'ha rebut a les 12:40 hores en què s'alertava que havia cedit el sostre de l'edifici, situat al número 12 el qual té dos pisos i planta baixa, on hi ha ubicat un restaurant.

Una primera revisió amb càmera tèrmica ha descartat que hi hagi persones atrapades sota la runa, tot i que es treballa per retirar-la per tenir-ne totes les garanties. Bombers del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GREC) avaluaran si hi havia esquerdes en la façana o en les dels immobles adjacents, així comen els forjats superiors.

▶️ El vídeo de la setmana

Risc d'esfondrament d'una escola

El risc d'esfondrament d'un mur a l'escola Josep Andreu Charlie Rivel de Cubelles, al Garraf, ha obligat a reubicar més de 200 infants quan falten pocs dies per a l'inici del curs. L'Ajuntament relata que el perill s'ha detectat durant la reforma d'una escala que enllaça el pati amb tres edificis.

En el moment d'enderrocar l'estructura per crear-ne una de nova, l'empresa constructora i els arquitectes municipals han detectat «moltes deficiències» al mur que delimita el forat de l'escala, fet fa 40 anys. Per resoldre la situació, ara cal fer unes obres addicionals que acabaran al novembre. Fins aleshores, l'alumnat d'I3 -abans, P3- fins a 3r de Primària haurà de fer classe a espais habilitats provisionalment.

L'Ajuntament de Cubelles havia previst aprofitar l'aturada lectiva de l'estiu per refer una antiga escala de l'escola Charlie Rivel, la més antiga del municipi. La intenció era eliminar l'estructura que uneix el pati central amb tres edificis per tal de crear un sistema de comunicació més segur i accessible.