Difunts

L'últim vol de Peter i de la seva família: les víctimes de la tragèdia aèria a Cadis

Van sortir de Jerez en direcció a Colònia però es van estavellar a les aigües del Mar Bàltic

Karl-Peter Griesemann, la seva dona, la seva filla i el seu xicot són les víctimes de la tragèdia aèria d'aquest diumenge passat. La família Griesemann volava en un jet privat des de Jerez de la Frontera (Cadis) fins a Colònia (Alemanya). El seu avió es va estavellar al cap d'unes hores al Mar Bàltic.

Karl-Peter Griesemann era un empresari alemany amb residència a Zahara de los Atunes, a Cadis. Diverses vegades a l'any feia amb la seva família el vol entre Jerez i Colònia, la ciutat alemanya on vivien. Ell era un pilot experimentat, però aquesta vegada alguna cosa va sortir malament i va tenir lloc aquesta tragèdia.

Continuen investigant les causes de l'estrany accident, però tot apunta que van perdre el coneixement per la falta d'oxigen a la cabina. L'avió va acabar estavellant-se al Mar Bàltic, a les costes de Letònia. No hi va haver supervivents i ara busquen la nau per procedir al rescat.

Les víctimes del fatídic vol

Les víctimes de l'accident aeri són Karl-Peter Griesemann, un empresari alemany de 72 anys i nascut a Colònia (Alemanya), i la seva família. Al vol hi anaven la seva dona Julianne, de 68 anys, la seva filla Lisa, de 27, i el xicot d'aquesta. El matrimoni tenia dos fills més, Björn, de 46 anys, i Georg, de 41 anys.

Karl- Peter Griesemann i la seva dona
Peter i la seva dona van morir durant el fatídic vol | ARCHIVO

La família residia a Colònia, però sempre que podien s'escapaven a la casa que tenien al sud d'Espanya. Ell és el fundador i propietari de l'empresa Quick Air, especialitzada en vols medicalitzats. Als anys vuitanta, però, es va enamorar de la Playa de los Alemanes.

Allà va comprar un impressionant xalet amb vistes a l'Atlàntic, sobre una muntanya amb piscina i amb pista de tenis. El seu fill gran havia agafat les regnes de l'empori i ara el patriarca es dedicava a gaudir de la seva jubilació. Per això, darrerament passava llargues temporades a la costa gaditana.

Alemanys amb xalet a Cadis

Diumenge passat, cap a les quatre de la tarda, ell, la seva dona, la seva filla i la seva parella van pujar a l'avió cap a Colònia. Quan sobrevolaven Toledo van trucar a control aeri, però el missatge no era nítid. Suposant que tenien algun problema, van enviar avions militars de rescat.

▶️ Vídeo del dia

Els caces no van poder contactar amb la família, i en arribar a França avions militars gals van agafar el relleu. El mateix va passar quan van arribar a l'espai aeri alemany. Durant tot el trajecte, els caces es van acostar a la nau però no van veure ningú a la cabina ni podien comunicar-s'hi.

L'avió va començar a perdre altura sobre el Mar Bàltic, a les costes de Letònia, i va començar un ràpid descens fins a estavellar-se. Eren les vuit del vespre, però creuen que les víctimes ja estaven inconscients o mortes molt abans. La principal hipòtesi és un problema de compressió.

 

Amants dels cavalls i del motor

El patriarca dels Griesemann era pilot d'avions i la seva dona també tenia llicència per volar. A més, Julianne i la seva filla Lisa eren molt amants dels cavalls, i acostumaven a muntar a Espanya. Tenien molts amics amb les mateixes aficions, en un indret conegut per ser colònia d'alemanys.

D'ell diuen que era un bon home, tot i que molt tossut, «com a bon alemany que era». Tenia una Mercedes Vito que utilitzava per anar de l'aeroport fins a Zahara de los Atunes i viceversa. També era aficionat al motor i tenia diversos vehicles com una Harley Davidson, i un Mercedes descapotable.

Karl- Peter Griesemann
L'empresari alemany estava enamorat del carnaval | ARCHIVO

Griesemann Group té presència a Alemanya, a Àustria i als Països Baixos, amb 12 oficines i 1.600 empleats. Karl-Peter tenia també diversos negocis a la costa gaditana, com algunes refineries. Dins de la corporació hi ha Quick Air, empresa propietària de l'avió accidentat.

Peter era un apassionat del vi i del carnaval de Cadis, i era president de l'associació cultural Blue Sparks Carnival Club. Es tracta de l'associació promotora del carnaval alemany de Cadis. La notícia ha causat una gran sorpresa al seu entorn, on destaquen que era un pilot experimentat.