Un camió dels Bombers de la Generalitat

Deu desallotjats per l'esfondrament d'un habitatge al centre de Berga

Els Bombers han evacuat quatre edificis adjacents i hi treballen amb quatre dotacions

L'esfondrament d'un habitatge al centre de Berga ha obligat aquest dissabte a la tarda a desallotjar quatre edificis adjacents amb un total de 10 veïns afectats, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Per sort, a l'interior de l'immoble afectat no hi havia ningú en el moment dels fets i no s'han de lamentar ferits.

L'avís del sinistre s'ha rebut exactament a les 15.19 hores en una casa situada al número 9 del carrer del Carme de la capital del Berguedà. L'immoble que amenaça de caure ja té col·lapsada totalment la coberta i els forjats, i només la porta del garatge aguanta l'estructura.

Com a conseqüència, s'han evacuat preventivament tres edificis del carrer del Carme i un altre edifici del carrer de M. Buxadé. Quatre dotacions dels Bombers treballen encara a la zona i estan estudiant la tensió en els edificis adjacents per si calguessin més desallotjaments al llarg del dia.

Més risc si tornen les pluges intenses de divendres

Els veïns de la zona antiga de Berga s'han endut un bon ensurt. L’arquitecte municipal, Josep Torné, ha assegurat a l’'Aquí Berguedà' que «es tracta d’una casa amb danys estructurals importants i que la façana està a punt de col·lapsar». Ha dit, a més, que el risc d'un altre ensorrament pot ser elevat si tornen les pluges intenses que s'han registrat aquesta passada nit de divendres a la comarca.