Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

Esperances sobre les nenes Anna i Olivia: Podrien haver-les vist fa pocs dies

Una dona truca a la policia en reconèixer dues nenes amb un home en una platja

La família d'Anna i Olivia, les dues nenes desaparegudes a Tenerife després que se les emportés el seu pare, té una nova pista esperançadora a la qual agafar-se fort per seguir mantenint la fe que les dues estan bé i fora de perill.

Segons apunta 'El Confidencial', les nenes podrien estar a Cadis, al costat del seu pare, ja que dues dones podrien haver-les identificat. Va ser dimarts passat, 4 de maig, quan ja feia diversos dies que les nenes estaven desaparegudes, quan una dona que passejava per la platja de Roche, entre Conil i Chiclana (Cadis), podria haver-les reconegut.

Ella passejava al costat d'una amiga seva per la platja i la va sorprendre veure gent a les platges en aquell moment, ja que per la pandèmia i les restriccions amb prou feines han tingut visitants en els últims mesos. La presència de les dues nenes, a parer seu al voltant d'1 i 6 anys, just l'edat d'Anna i Olivia, va captar la seva atenció, ja que estaven jugant a prop del mar i les acompanyava un home d'uns 40 anys i amb barba . Segons ha explicat la testimoni, ella i la seva amiga es van quedar observant aquesta estampa durant una estona i després van seguir el seu camí.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Va ser més tard quan es van adonar que podria tractar-se d'Anna i Olivia, després que l'organització SOS Desapareguts publiqués a les xarxes socials un vídeo d'Anna i Olivia, que es va acabar fent viral i va ser emès en gairebé totes les televisions.

En veure aquestes imatges, que tenien com a objectiu que la població veiés les nenes en moviment per facilitar el seu reconeixement si algú es topava amb elles, una de les dues dones va trucar ràpidament a la Fundació ANAR, des d'on li van recomanar trucar directament a la Policia.

La testimoni ho va fer i es va posar en contacte amb la Policia Nacional de Cadis, que va derivar la seva trucada a la Guàrdia Civil, cos que està duent a terme la investigació de la desaparició de les nenes i està recollint tota la informació possible sobre elles.

La dona els va explicar que havia vist un home d'uns 40 anys amb barba de pocs dies al costat de dues nenes, que perfectament podrien tenir 1 i 6 anys. També va explicar que va poder veure-les clarament durant una bona estona, i que després de veure les imatges que corrien per les xarxes i per les televisions, creia que podria tractar-se d'elles.

Poc més es coneix sobre aquesta pista perquè la Guàrdia Civil està duent a terme la investigació amb màxima cautela, però cada vegada són més les informacions que fan pensar que les nenes podrien estar bé, tot i haver estat segrestades pel seu pare, alienes de tot el que passa al seu voltant.

Tomás es va emportar les nenes per fer mal a la mare

Segons s'ha conegut en les últimes hores, Tomás Gimeno s'hauria endut les nenes per fer mal a la mare de les petites, que havia iniciat una relació amb home més gran que ella, d'uns 60 anys, que Tomás no acceptava de cap manera.

Va ser el passat 27 d'abril quan el pare havia de tornar les nenes a la seva mare, però després de no fer-ho, van saltar totes les alarmes. Un vigilant del port va arribar a veure a Tomás carregant bosses i maletes a la seva embarcació, però no va arribar a veure'l amb les nenes.

Un cop preparat, el pare va marxar en la seva embarcació, que va aparèixer a la deriva hores després i sense ocupants diversos quilòmetres al sud des d'on havia salpat.

Durant més de dues setmanes, la Guàrdia Civil ha estat analitzant els moviments bancaris de Tomás, ha registrat les seves propietats i ha recollit pistes que puguin portar a les nenes.

La mare, Beatriz, ha demanat al seu exmarit que les torni voluntàriament perquè «elles no tenen la culpa de res», i va denunciar fa uns dies que no és la primera vegada que Tomás l'amenaça amb referència a les seves filles, encara que mai va arribar a denunciar-lo.