Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aroa Cuervos, esportista, somrient

L'esport espanyol plora la mort d'Aroa Cuervo amb només 41 anys

Va ser piragüista, treballava en el negoci de la seva germana i pertanyia a una família molt vinculada a la política local

La piragüista asturiana Aroa Cuervo ha mort amb només 41 anys després d'una llarga malaltia.

 

La palista de Carreño va estar vinculada a 'Los Gorilas de Candás' i és mare dels piragüistes Iván i Xel Gutiérrez. La seva mort ha causat una profunda commoció al municipi, on la seva família és molt coneguda.

Aroa Cuervo pertany a una família molt vinculada a l'esport, la política i el comerç de la localitat asturiana de Carreño. Tot i que ja feia temps que estava malalta de càncer, la tràgica notícia ha estat un cop molt dur per al seu entorn. A més de la seva faceta esportiva, Aroa era coneguda per la seva feina al negoci familiar.

Diversos membres de la família també van estar vinculats a la política local amb les sigles del PSOE. Per aquest motiu, Aroa era una persona molt coneguda i la seva mort no ha passat inadvertida. Aroa Cuervo Cuervo serà enterrada avui, a les 17:00 hores, a l'església parroquial de Sant Fèlix.

Lluitadora fins al final

El diagnòstic del càncer no va tombar Aroa, que va afrontar la malaltia amb una admirable enteresa i va lluitar fins al final amb totes les forces. La seva fortalesa va aconseguir derrotar el càncer fa un temps, però aquest es va reproduir amb un desenllaç fatal. Al seu entorn recorden ara la valentia d'Aroa davant de l'adversitat.

Muntatge d'Aroa Cuervos amb el Club de los Gorilas Candas d'Astúries
El 'Club de los Gorilas' està de dol per la mort d'Aroa | CatalunyaDiari

L'alcaldessa de Carreño, Amelia Fernández, també s'ha fet ressò de la seva mort: «No hi ha consol per a la seva partida, era una noia que va lluitar amb totes les forces contra la malaltia». A més, ha recordat que Aroa «sempre va ser un pilar essencial per a la seva família». I n'ha valorat la determinació.

Després de la darrera recaiguda, la piragüista va ser ingressada a l'hospital de Cabueñes on ha mort després d'una llarga batalla. «Malgrat la lluita tan forta que estava portant, hi havia esperances que tirés endavant», ha explicat Fernández. L'alcaldessa es va mostrar molt afectada per la pèrdua d'una de les veïnes més estimades i admirades.

Família vinculada a la política

Aroa Cuervo Cuervo estava casada amb Ángel Gutiérrez, patró de la confraria de pescadors de Candàs. El matrimoni va tenir dos fills, Ivan i Xel, que s'han quedat orfes de mare a molt poca edat. La família estava vinculada al piragüisme asturià, que avui lamenta també la seva defunció.

D'altra banda, la família d'Aroa era molt coneguda perquè els seus pares van regentar durant anys el bar Brisas, al carrer Carlos Albo de Carreño. La seva mare va ser regidora socialista a la localitat sota el mandat d'Ángel Riesgo. La seva germana petita, Paula, forma part actualment del consistori com a regidora de festivitats i portaveu del PSOE.

L'alcaldessa, també socialista, ha mostrat públicament el seu pesar: «Els qui vam tenir la fortuna de conèixer-la apreciem la seva cordialitat, bondat, simpatia i honradesa». «Sobretot», ha afegit, «la seva fortalesa». «Avui la plorem i sentim la seva absència», ha conclòs, recollint el dolor de tota una comunitat devastada.

Dolor al Club Los Gorilas

Professionalment, Aroa es dedicava al comerç de roba infantil al negoci que lidera la seva germana gran. El 2015 va ser guardonada amb el primer premi del concurs d'aparadors per la decoració del comerç, que va anar a càrrec seu. El negoci perd ara un dels seus actius més valuosos.

Després de conèixer-se la notícia de la seva defunció, s'han succeït les reaccions per part de la comunitat esportiva i política local. El Club de Piragüisme Los Gorilas ha estat un dels primers a transmetre el seu condol. La família Cuervo fa temps que està vinculada a aquesta entitat esportiva, de la qual Aroa va formar part.

«L'any 2022 ha entrat marcat pel dolor a Candàs», han transmès, «avui ens aixequem amb el dolor i la ràbia per la injusta partida d'Aroa». Al missatge fan referència també a Tati, la Cervera, una altra de les integrants de l'entitat que ha mort. Dos morts que han suposat un cop dur.

Emotius missatges

«Avui és un dia molt trist per a la família goril·la», es pot llegir a les xarxes. «Aroa pertany a una família de la qual han sortit molts palistes del club, des del seu oncle Cundo, les seves germanes Natalia i Paula, els seus cosins Belén, Betty, Risana, Dani, i fins i tot el seu marit Àngel». Es mostren «molt a prop de la família en aquests moments de dolor».

El seu oncle Cundo també ha emès un missatge molt emotiu: «Avui és un dia molt, molt trist, ha mort la meva neboda Aroa, exgoril·la i mare d'aquells petits goril·les. Espero explicar-li les gestes dels seus fills sobre una piragua quan m'hi reuneixi amb ella».