Flames i fum d'un incendi forestal a Martorell i Castellví de Rosanes el 13 de juliol del 2021

Estabilitzat l'incendi de Martorell, que ha cremat 200 hectàrees

Els Bombers esperen poder-lo controlar del tot durant aquest dijous

L'incendi forestal del Baix Llobregat ja es troba estabilitzat. Els Bombers ho van aconseguir poc abans de tres quarts de deu de la nit d'aquest dimecres. Segons el Cos d'Agents Rurals, el foc ha cremat 195,7 hectàrees, la majoria de les quals de vegetació forestal (193,84). El foc ha afectat sobretot Martorell (138,62) i després Castellví de Rosanes (58,08).

Durant la jornada d'ahir dimecres, els Bombers de la Generalitat es van dedicar a estabilitzar el perímetre de l'incendi i a remullar la zona interior ja incendiada. En aquesta zona hi va haver algunes represes, que van poder ser ràpidament controlades.

Els mitjans aeris, un total de 6, van reforçar la tasca feta per terra pels Bombers. Coincidint amb l’ocàs, ja es van retirar de la zona. Al principi de la nit, hi havia un total de 84 dotacions terrestres, però progressivament s'han anat retirant vehicles fins a quedar una dotació de 18 camions durant tota la matinada.

Aquestes unitats han fet tasques de vigilància amb la previsió que avui dijous tornin a repassar tot el perímetre amb el suport d'un helicòpter. Si es mantenen les condicions actuals de l'incendi, els Bombers el podrien considerar controlat al vespre. I és en aquelles hores, ja haurà passat el període crític de màxima insolació, entre migdia i les set de la tarda.

Tot i això, els Bombers faran seguiment de l'evolució i de l'efecte que tindrà el pas d'un front de pluges previst per a aquesta pròxima nit-matinada en aquella zona. Unes pluges que podrien anar associades a vent i turbulències prèvies a l'aigua.

Finalment els Bombers indiquen que, a causa de la bona evolució de l'incendi, ja s'ha autoritzat tornar a les seves cases totes les persones que havien estat evacuades.

Per la seva banda, els alcaldes dels municipis afectats (Castellví de Rosanes, Martorell i Sant Andreu de la Barca) han valorat els fets. Tots tres han celebrat que no s'hagi hagut de lamentar cap dany personal ni tampoc material important, tret d'algun jardí. «Han fet una feina quirúrgica», ha destacat l'alcalde de Castellví, Adrià Camino. El regidor de Seguretat de Martorell, Lluís Sagarra, ha assegurat que el repte que tenen ara és recuperar el verd de la zona.