Imatge de dos agents dels Mossos amb diners en efectiu que s'han intervingut a la suposada estafadora

Estafa 75.000 euros suplantant la identitat de les seves víctimes en diversos bancs

Els Mossos han detingut a Rubí la suposada autora dels fets, una dona de 45 anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 45 anys a Rubí acusada de vuit suposats delictes continuats d'estafa i usurpació d'identitat i ús de document autèntic sense estar legitimat. En aquest sentit, la policia catalana va iniciar una investigació després de detectar casos des del passat mes d'agost a diverses entitats bancàries seguint el mateix mètode.

Segons han explicat els Mossos, la detinguda utilitzava DNIs que havia robat i que pertanyien a clients de l'entitat bancària on feia les operacions. Amb la documentació anava a una oficina i, fent-se passar per la víctima, feia reintegraments o ordenava transferències bancàries. Entre finals d'agost i octubre hauria fet operacions per valor de més de 74.000 euros en total.

L'arrestat de l'acusada va tenir lloc el passat 17 d'octubre. Després de passar a disposició judicial, la detinguda va quedar en llibertat amb càrrecs.

El 'modus operandi' de l'arrestada

La detinguda, abans de fer els moviments bancaris, anava a una oficina diferent de la que pretenia cometre el delicte per comprovar si la titular del document sostret tenia comptes en aquella entitat i per conèixer el seu saldo. Per dificultar la identificació, la dona no actuava sempre en els mateixos bancs i en algun cas va arribar a actuar fora de Catalunya.

Això es va produir el 7 de setembre, quan va anar a un banc d'un municipi d'Albacete i va fer una transferència de gairebé 49.000 euros. Una altra operació important va fer-la el 16 de setembre, quan va fer un traspàs de gairebé 15.000 euros des de Sant Fruitós del Bages.

Detencions prèvies

Des que es va tenir coneixement dels primers fets, a Barcelona a final d'agost, i fins al moment de la seva detenció el 17 d'octubre, la detinguda va arribar a transferir o fer reintegraments en efectiu per import de més de 74.000 euros. Amb anterioritat ja havia estat detinguda per fets similars a Madrid —l'1 de setembre— i a Manresa —el 22 de setembre—.

En aquest darrer cas va intentar fer una transferència amb un DNI robat a nom d'una altra dona per import de 29.000 euros, però l'oficina bancària es va adonar de la suplantació d'identitat i va avisar el 112.