Imatge d'arxiu de les mans d'un avi

Els Mossos alerten d'una estafa en residències a través d'una falsa comanda urgent de material sanitari

La policia demana no efectuar cap pagament sense fer les comprovacions pertinents

Els estafadors han vist en el coronavirus l'oportunitat perfecta per robar, jugant amb la gran por al voltant dels efectes devastadors de la pandèmia. I, en especial, juguen amb la debilitat de la gent gran i tot el que envolta aquest col·lectiu, especialment afectat per la Covid-19.

Ara els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova estafa detectada a les residències de gent gran. El cos policial ha alertat que l'estafador truca per lliurar una comanda urgent de material sanitari per la Covid-19 i demana un pagament immediat.

Es tracta, per tant, d'una falsa comanda sanitària. A més, els estafadors adverteixen d'una important sanció econòmica en cas que no s'aboni l'import demandat. En definitiva, utilitzen qualsevol recurs per donar credibilitat a les seves paraules. Per això els Mossos han alertat que, abans de fer qualsevol pagament, es facin les comprovacions adequades, ja que ja s'han notificat diverses denúncies. 

Falses desinfeccions a les cases

No és l'única estafa que la pandèmia ha propiciat. Sense anar més lluny, l'Ajuntament de Manlleu, a Osona, ha avisat també d'una estafa a persones grans, que han detectat durant els últims dies i que ja s'havia denunciat en altres localitats catalanes, com ara al Masnou.

En un comunicat, alerten que alguns veïns han rebut trucades de falsos representants del Departament de Salut que els diuen que aniran a fer una desinfecció a casa per la Covid-19. «Recomanem a les persones grans que rebin trucades d'aquest tipus, que informin familiars, amistats o a la policia local», subratllava el consistori, que afegeix que aquest servei no existeix. Les autoritats aconsellen no deixar entrar a ningú que no vagi ben identificat i a qui no s'hagi demanat prèviament una visita.