Roben 5.000 euros a un gironí de 85 anys amb l'estafa del retrovisor

El conductor d'un vehicle amb plaques franceses va fer creure a l'home que li havia trencat el retrovisor per poder estafar-lo
Els Mossos d'Esquadra alerten sobre l'estafa del retrovisor | Cedida

 

 

L'estafa del retrovisor torna. Aquesta vegada la víctima és un veí de Sant Gregori, Gironès, un home de 85 anys que va ser aturat per un vehicle de plaques franceses i convençut d'haver trencat un retrovisor. Amb aquest robatori, el passat dissabte, 23 de febrer, els estafadors van aconseguir prop de 5.000 euros amb un frau que no és la primera vegada que arriba a les comarques catalanes.

 

Les víctimes són persones grans

Es tracta d'una acció que va dirigida principalment a la gent gran. Els estafadors, que solen ser estrangers procedents del sud de França, provoquen un xoc amb un vehicle, en el qual els danys afecten normalment els retrovisors. 

 

A continuació, culpen del sinistre les seves víctimes, i els demanen el corresponent comunicat d'accidents amb moltes presses, suposadament perquè han de marxar de forma immediata al seu país d'origen. Un cop aconsegueixen el nom de l'assegurança de la víctima, els estafadors fan veure que realitzen gestions per telèfon, per saber com gestionar el document, assegurant que el seu cotxe és de lloguer d'un altre país. 

 

 

L'estafa estaria feta per ciutadans francesos

Segons informa el 'Diari de Girona', Els Mossos d'Esquadra de la comissaria del Gironès-Pla de l'Estany investiguen aquesta nova estafa a Sant Gregori i busquen els impostors. Davant aquest nou fet, la policia alerta de nou de l'estafa, que en el cas de les comarques gironines estarien fent altra vegada ciutadans francesos. 

 

Segons va relatar la víctima de 85 anys a la policia, estava conduint per l'avinguda Girona de Sant Gregori quan de sobte es va trobar un altre cotxe per la via, que es va parar i li va dir que acabava de fregar-li el vehicle i que li havia trencat el retrovisor. 

 

 

Els Mossos alerten no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes | quintamarcha.com

 

Una trucada al seu còmplice

El suposat estafador, que conduïa un vehicle de matrícula francesa, va dir-li a l'home que en ser de fora del seu país, era millor que li facilités les dades de l'assegurança i que ell mateix ja ho solucionaria amb una trucada. La trucada però, com sol passar en els casos de l'estafa del retrovisor, noi va ser a la companyia asseguradora, sinó a un còmplice de l'estafa. L'estafador va explicar a la víctima que ja s'encarregava ell de fer tots els tràmits, i li va reclamar 1.500 euros.

 

Llavors, la víctima va anar, acompanyat de l'impostor, fins a un caixer automàtic, on va treure prop d'un miler d'euros. Segons informa el 'Diari de Girona', la policia va relatar que finalment ambdós van anar a casa de la víctima, on l'estafador va aconseguir molts més diners, fent la suma d'un botí de prop de 5.000 euros. Quan els va aconseguir, el presumpte impostor va abandonar l'habitatge.

 

 

Qui va alertar els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona va ser un veí de la zona, que va adonar-se que l'home havia estat víctima d'una estafa després de parlar amb ell. L'home descriu a l'impostor com al conductor d'un vehicle amb plaques franceses i accent estranger «segurament francès». Els agents per la seva banda han obert una investigació per tal d'enxampar l'estafador i el seu còmplice.

 

Els Mossos alerten no cedir pagaments a persones desconegudes

Els Mossos alerten que, en cas de trobar-se amb una situació similar, cal no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. La policia recorda que, en cas que es produeixi un accident de trànsit real, s'iniciïn els tràmits habituals per mitjà de la companyia asseguradora. Finalment destaquen que si passa cal trucar al telèfon 112 i activar la col·laboració dels Mossos.