Fotomuntatge d'un avió i l'incendi provocat per l'estavellament d'un avió a la Xina

S'estavella un avió amb 133 persones a bord

De moment no se sap si hi ha supervivents

Avui al matí, a la Xina, hi ha hagut una tragèdia important. Un avió on viatjaven 133 persones ha patit un accident. S'ha precipitat i s'ha estavellat contra el terra.

Es tracta d'un Boeing 737-800 de la companyia China Eastern que feia el trajecte entre les ciutats xineses de Kunming i Canton. Així ho ha informat recentment la televisió estatal, CCTV.

Era el vol MU5735, que s'havia enlairat a les 13.15 en hora local de la Xina, és a dir, a les 6.15 en hora espanyola. Se sap que durant el trajecte l'avió s'ha precipitat a terra, sobre la regió de Guangxi.

Ara per ara, no hi ha gaires més detalls sobre el succés. Sí que se sap que, quan ha impactat contra el terra, en una zona de muntanya de la regió esmentada, l'avió ha provocat un incendi considerable.

De fet, algunes imatges dels minuts posteriors a l'accident que ja s'han pogut veure per xarxes socials ho demostren. Alguns usuaris que eren a prop del lloc dels fets han publicat algunes fotografies i vídeos de la zona després de l'estavellament.

Així, en un vídeo es pot veure com des de darrere d'unes muntanyes surt una gran fumera que ve de l'avió.

Encara no se sap si hi ha supervivents

De moment, com diem, es tenen pocs detalls sobre el succés. No se sap el nombre de víctimes mortals ni de ferits que hi ha hagut, ni si hi ha algun supervivent. Els serveis d'emergències ja s'han traslladat al lloc dels fets, però no s'han donat més detalls al respecte.

En un altre vídeo que s'ha publicat a les xarxes també es pot veure com, després de l'impacte, s'ha produït un gran incendi a la zona. És per això que, en cas d'haver-hi supervivents, tampoc se sap en quin estat es troben.

El que tampoc se sap, per ara, és la causa del sinistre. Ara mateix, els serveis d'emergències treballen a la zona per a intentar trobar supervivents, i més endavant es començarà a investigar el motiu de l'accident.

L'avió havia fet la meitat del trajecte

Una de les informacions que sí que s'ha pogut saber és que, al moment en què s'ha estavellat, l'avió ja anava per la meitat del recorregut. Feia un trajecte d'aproximadament una hora i quaranta minuts.

Pel que sembla, el sinistre s'ha produït més o menys una hora després de l'enlairament. Hauria sigut cap a les dues i vint del migdia, en horari xinès.

Segons les últimes dades que s'han publicat, l'avió ha baixat un total de 8.000 metres en tan sols tres minuts i ha acabat estavellant-se contra el terra.