Fotomuntatge de Martin Fyrla i un cotxe de policia

L'estranya desaparició de Martin, de 23 anys, a Santander: «hi ha una possibilitat»

La policia continua buscant el parador del jove

El 12 de novembre passat, a Santander, Martin Fyrla, de 23 anys, va sortir de casa seva per fer una volta i no va tornar. Es trobava al seu domicili quan de sobte va sentir la necessitat de sortir a asserenar-se. Així ho va comunicar al seu germà Adrian, que va voler assegurar-se si hi seria per dinar.

Eren les 13:00, Martin va assegurar: «Sí, sí. No et preocupis, és fer una volta, t'ho prometo. Torno abans de dinar». No obstant això, porten buscant-lo des de llavors. Adrian Fyrla, un reconegut productor musical i DJ, va començar a especular sobre el parador del seu germà. A casa, primer van pensar que potser necessitava més temps tot sol o que estaria reunit amb algun amic.

Tots eren conscients que en Martin no estava passant per un bon moment. Feia escàs mes i mig que la mare dels dos germans havia mort. «Martin l'ajudava molt i estava molt unit a ella», comentava Adrian. Van intentar trucar-li al mòbil, però estava en mode avió. És una cosa que no els va sorprendre, ja que solia fer-ho amb regularitat quan volia passar temps amb ell mateix.

Quan va caure la nit, la família va anar a buscar-lo, però no van trobar el jove. Van decidir establir el temps límit d'un dia perquè Martin aparegués. Tot i això, a causa del mal temporal que feia i tenint en compte que Martin havia sortit només amb el que portava posat, els familiars van posar la denúncia el diumenge.

Un cop a la comissaria, van proporcionar totes les dades que van poder donar-li a la policia, des de l'aspecte físic de Martin fins a com anava ben vestit. Tota la informació que pogués ser útil per trobar el jove i ràpidament es van organitzar batudes per buscar el noi. A més, es va empaperar la zona amb cartells amb la seva foto. També van començar a difondre la notícia per xarxes socials.

Un home i les seves filles: els únics testimonis

Paral·lelament a les primeres hores de la desaparició de Martin, un home estava fent una excursió amb les filles per Cueto, Santander. Estaven fent una ruta per la zona costanera quan van veure una persona nedant tranquil·lament al mar.

Com que es tracta d'una zona força perillosa, l'home va trucar al 112 i va donar l'avís. Tot i això, en un moment donat va deixar de veure la persona. El testimoni explica que va intentar advertir-lo del risc a què s'estava exposant, pel fet que hi havia mal onatge. «No sé si no em va fer cas o no em va sentir», comentava l'home.

Imatge d'un helicòpter de rescat sobre l'aigua
Un helicòpter d'emergències va acudir a la zona per investigar | Pixabay

Un helicòpter d'emergències va sobrevolar la zona a la recerca de la persona. Al no veure cap indici i en no haver-hi encara cap denúncia, l'helicòpter va marxar de la zona. El diumenge a la tarda posterior a la denúncia, la Policia Nacional va anar a la casa de la família per avisar que Martin podria haver-se endinsat al mar.

Al principi la policia va dir a la família que en aquells moments estaven buscant dues persones. Al banyista que va ser vist al mar i a Martin. Tot i això, durant una de les batudes, dies més tard, van trobar les sabatilles descordades i la dessuadora de Martin a la zona costanera on el jove va ser vist a l'aigua. Concretament, en unes roques, cosa que per a la policia confirmaria que Martin va ser la persona vista al mar aquell dia.

La família manté esperança

Tot i que la hipòtesi dels agents és aquesta al 99%, Adrian no perd l'esperança i es manté aferrat a aquest 1% restant. S'aferra a la possibilitat que el seu germà no acabés al mar: «Potser només n'hi ha una, però és una probabilitat real que el meu germà no sigui a l'aigua».

Ara, la família roman a l'espera que es reprengui la batuda per mar. Esperen que, en el cas que el jove realment sigui a l'aigua, el puguin trobar com més aviat millor.