Fotomuntatge d'Ana Buza o un camió de bombers d'emergència

L'estranya mort d'Ana quan anava al cotxe amb el seu xicot a Espanya: només 19 anys

La família està convençuda que va ser un assassinat

Ana Buza va morir el 7 de setembre de l'any 2019 en estranyes circumstàncies quan viatjava al cotxe amb el seu xicot. A l'inici de la investigació del cas es va considerar que havia estat un suïcidi. Tot i això, els familiars de l'Ana no van creure en aquesta opció i sempre van pensar que el culpable va ser la seva parella.

El cas ha estat reobert anys després

Al seu moment, el cas va ser arxivat després de transcórrer 36 hores des del succés. Ara, el pare de la noia de 19 anys, Antonio Buzo, reclama justícia. I és que la família creu que va morir a causa d'un atropellament que es va produir de manera intencionada.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Durant tot aquest temps, els familiars han estat investigant pel seu compte i han intentat reunir proves que avalin la seva teoria. Finalment, anys després, han aconseguit que es reobri el cas.

El pare de l'Ana ha fet unes declaracions en què expressa el descontentament amb l'actuació de la Guàrdia Civil en el cas, ja que mai van explicar a la família allò que la parella de l'Ana va declarar al seu moment. Temps més tard, els familiars van saber que el noi va explicar que l'Ana va obrir la porta del cotxe i es va llençar, a 117 km/h.

Fins a quatre versions dels fets

A més a més, el noi va arribar a canviar la seva versió dels fets fins a quatre vegades. Al primer relat, va explicar que mentre es trobava conduint un animal es va creuar a la carretera. En el segon relat, va explicar que en una ocasió que va mirar enrere va perdre el control del turisme.

I en les altres dues versions, va expressar que l'Ana es va llençar del cotxe en moviment perquè s'havia enfadat amb el pare del noi, que també anava al vehicle.

Un home lligat de mans després de ser detingut
La parella de la víctima va declarar diferents versions dels fets al seu moment | Istock

No obstant això, Antonio Buza assegura que la parella li va explicar que el «pare anava en principi assegut al cotxe i que ella va seguir asseguda darrere».

Els familiars no han deixat d'investigar pel seu compte

Davant d'aquesta situació, la família de l'Ana ha dut a terme durant tot aquest temps diverses investigacions i comprovacions de manera paral·lela a les autoritats. «Hem fet les proves amb un cotxe de la mateixa marca, model, antiguitat i pràcticament el mateix quilometratge, no com la Guàrdia Civil», afirma.

Els familiars no creuen de cap manera que l'Ana es pogués llançar des del cotxe. I és que el seu pare assegura que «anant a 117 km/h, amb la força, la meva filla hauria quedat destrossada».

Tots els experts coincideixen que l'Ana va morir per atropellament

«Nosaltres creiem que l'assassí va ser la seva parella. Hem presentat dos informes forenses diferents, estem preparant tres i dos informes més de reconstrucció d'accidents, un fet per un enginyer i un altre per un pèrit criminòleg i antic policia judicial», expressa Antonio.

Així mateix, cal destacar que la família va contractar aquests experts de manera separada, puix que la intenció era que cadascun dugués a terme la seva feina de forma individual. Tanmateix, tots van arribar a la conclusió que l'Ana va morir a causa d'un atropellament intencionat amb el cotxe.