Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Bombers en un operatiu al Baix Empordà.

Evacuats i ferits en una residència per un incendi: 16 dotacions de Bombers

Una setantena d'evacuats en un incendi en una residència geriàtrica de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà

Ensurt al Baix Empordà. Un incendi en una residència geriàtrica de Torroella de Montgrí ha obligat a evacuar una setantena de residents, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

L'avís del foc es va rebre pels voltants de les 20.30 hores d'ahir dissabte a la residència Vilamontgrí, al número 26 del carrer de Santa Caterina. L'incendi s'havia originat en una habitació de la primera planta de l'edifici –de tres plantes- i 16 dotacions dels Bombers es van desplaçar a la zona.

Amb l'ajuda de Mossos d'Esquadra i Policia Local, es van poder anar desallotjant progressivament tots els avis, alguns amb mobilitat reduïda. Dos residents van haver de ser traslladats pel SEM a l'hospital de Palamós per inhalació lleu de fum.

Una setantena d'evacuats

A les 21.00 hores es va poder treure l'últim avi de l'interior de la residència Vilamontgrí i els Bombers van procedir a fer una revisió de tot l'immoble. En total, es van evacuar 69 persones d'edat avançada, amb únicament dos ferits lleus per inhalació de fum. A les 21.30 hores, van poder tornar tots els residents de la segona planta, que havia quedat intacta i sense problemes pel fum.

Posteriorment, a les 22.30 hores, van poder tornar els residents a la primera planta, menys quatre habitacions que van ser reallotjats a la planta baixa, segons han detallat els Bombers. Finalment, a les 23.30 hores, l'equipament va recuperar l'electricitat i el servei es va donar per tancat.

Explosió al Baix Ebre

També aquesta passada matinada, els Bombers han hagut de treballar en una explosió al Baix Ebre. Aquesta, en un pis de Camarles, al Baix Ebre, va deixar dos joves ferits i va obligar a desallotjar un matrimoni gran que residia al pis de sota. L'avís del sinistre es va rebre a les 22.33 hores al carrer Vint-i-sis i va mobilitzar fins a sis dotacions dels Bombers de la Generalitat.

La deflagració va provocar danys a la façana, envans, fals sostre i tancaments, però no a l'estructura de l'edifici. Els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc amb tècnics del TEDAX per investigar la deflagració, que seria accidental i possiblement causada per la manipulació d'un insecticida a la cuina. Els dos ferits, de 19 i 21 anys, van ser traslladats amb politraumatismes a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.